
Στην Ευρώπη η κατασκευή των μοντέλων της GAC
Η GAC φέρνει τα μοντέλα της σε όλη την Ευρώπη μέχρι το 2028.
Παραγωγή εντός Ε.Ε. για αποφυγή δασμών.
To εργοστάσιο αυτό έχει συμβόλαιο με πολλές μάρκες.
autoagora Team
Η GAC φέρνει τα μοντέλα της σε όλη την Ευρώπη μέχρι το 2028
Η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία Guangzhou Automobile Group (GAC) ετοιμάζεται να ξεκινήσει την ευρωπαϊκή παραγωγή δύο αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων την ερχόμενη εβδομάδα στο εργοστάσιο της Magna Steyr στην Αυστρία, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες. Πρόκειται για το SUV με την ονομασία Aion V και το hatchback Aion UT. Το SUV υπόσχεται αυτονομία έως 520 χιλιόμετρα, ενώ η μπαταρία 75 kWh φορτίζει από 30% έως 80% σε λιγότερο από 20 λεπτά. Η αρχική του τιμή θα ξεκινά από τις 37.000 ευρώ, ανάλογα με την εκάστοτε αγορά. Η επίσημη ανακοίνωση της συνεργασίας GAC–Magna αναμένεται μέσα στις επόμενες ημέρες.
Η GAC παρουσίασε για πρώτη φορά τη μάρκα Aion στο ευρωπαϊκό κοινό κατά τη διάρκεια της Έκθεσης Αυτοκινήτου του Μονάχου στις 8 Σεπτεμβρίου, δηλώνοντας ότι τα οχήματά της θα κυκλοφορήσουν αρχικά σε Πολωνία, Πορτογαλία και Φινλανδία. Ο στόχος της εταιρείας είναι μέχρι το 2028 να έχει παρουσία σε όλες τις αγορές της Ευρώπης.
Παραγωγή εντός Ε.Ε. για αποφυγή δασμών
Με την εγκατάσταση παραγωγής σε εργοστάσιο εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης, η GAC αποφεύγει να πληρώσει τους πρόσθετους δασμούς που ισχύουν για τα κινεζικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Ωστόσο, τα περισσότερα εξαρτήματα και ανταλλακτικά θα συνεχίσουν να εισάγονται από την Κίνα.
To εργοστάσιο αυτό έχει συμβόλαιο με πολλές μάρκες
Η παραγωγή των Aion στο εργοστάσιο της Magna Steyr ξεκινά λίγο μετά τη διακοπή κατασκευής των Jaguar I-Pace και E-Pace, ενώ η παραγωγή των Toyota Supra και BMW Z4 θα σταματήσει το 2026. Στο ίδιο εργοστάσιο συνεχίζει να κατασκευάζεται και η Mercedes G-Class.