Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Ποια τακάκια να επιλέξω για το αυτοκίνητο μου;

Ποια τακάκια να επιλέξω για το αυτοκίνητο μου;

8/9/2022

H επιλογή για τα τακάκια που θα τοποθετηθούν στο αυτοκίνητο σας δεν θα πρέπει να παίρνεται «ελαφρά τη καρδία», αφού είναι ίσως τα πιο σημαντικά εξαρτήματα για το σύστημα πέδησης και αυτά που εξασφαλίζουν σε μεγάλο βαθμό την ασφάλεια των επιβατών.

Τι τακάκια πρέπει να βάλω στο αυτοκίνητο μου?

Τα τακάκια είναι ένα από τα βασικά αναλώσιμα ανταλλακτικά του αυτοκινήτου, που σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να παραμελούνται, αφού έχουν το πρώτο λόγο στην εύρυθμη λειτουργία του συστήματος φρεναρίσματος. Η διάρκεια ζωής τους ποικίλει ανάλογα το τρόπο οδήγησης, με το μέσο όρο να ορίζεται στα 40.000 χιλιόμετρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι αν και τα περισσότερα συνεργεία και αντιπροσωπίες βάζουν απλά τακάκια για εξοικονόμηση κόστους, βγαίνουν με διαφορετικές πάστες (υλικό τριβής) που μπορεί να στείλουν το κόστος, αλλά και τη αποτελεσματικότητα σε υψηλά επίπεδα. Ας δούμε τις διαθέσιμες επιλογές!
 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Οργανικά τακάκια: Τα πιο οικονομικά, αλλά με τη μικρότερη διάρκεια ζωής

Τα οργανικά ή μη μεταλλικά τακάκια είναι η πιο συνηθισμένη επιλογή από τα συνεργεία. Είναι αρκετά μαλακά, ώστε να μην προβαίνουν σε πρόωρη εκτριβή του δισκοφρένου, κατασκευασμένα από συνδυασμό συνθετικών υλών και με καλό πρώτο δάγκωμα, που όμως βγάζουν αρκετή σκόνη λόγω της τριβής. Είναι η ιδανική επιλογή για κίνηση στην πόλη και πιο χαμηλές ταχύτητες, ενώ είναι αρκετά οικονομικά, με το κόστος τους να ξεκινάει από τα 10 ευρώ η 4άδα. Δεν τα πάνε καλά με το νερό και τη λάσπη, που επηρεάζουν αρνητικά την αποτελεσματικότητας του, ενώ θα τα βρουν σκούρα απέναντι σε επιθετικό στυλ οδήγησης, που θα τα φθείρει αρκετά γρήγορα και θα τα κάνει να χρειαστούν άλλαγμα πριν καν φτάσουν τα 10.000 χιλιόμετρα.
 

Ημι-μεταλλικά τακάκια: Τα πιο value for money κι ιδανικά για καθημερινή χρήση

Κατά τη διάρκεια κατασκευής τους χρησιμοποιείται τουλάχιστον 30% χαλκός και οργανικό καλούπι, κάνοντας τα πιο ανθεκτικά από τα οργανικά και με καλύτερη απόδοση. Αν και είναι πιο σκληρά από τα «απλά» τακάκια, έχουν κάλο αρχικό δάγκωμα, αφήνουν λιγότερο σκόνη και κρατάνε σχεδόν τα διπλάσια χιλιόμετρα από τα οργανικά. Θέλουν όμως περισσότερο πάτημα στο πεντάλ για να πιάσουν σωστά, φθείρουν ελαφρώς πιο γρήγορα τη δισκόπλακα και κάνουν θόρυβο λόγω των μεταλλικών στοιχείων. Λόγω της διάρκειας ζωής και της αποτελεσματικότητας τους θεωρούνται ιδανικά για καθημερινή χρήση, με την τιμή τους να μην ξεφεύγει, ξεκινώντας από τα 20 ευρώ η 4αδα.
 

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε

Σχετικες επιχειρησεις