Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
20 φωτογραφίες »

Wall box: Φορτίζοντας το ηλεκτρικό αυτοκίνητό μου κατ οίκον

Διαβάστηκε από 35173 αναγνώστες - 7/10/2020

Αν θέλετε να φορτίζετε το ηλεκτρικό αυτοκίνητό σας στο σπίτι, θα πρέπει να εγκαταστήσετε εκεί ένα wall box. Η AUTO BILD εξηγεί πώς λειτουργούν αυτά και ποια είναι τα πλέον κατάλληλα.

Στη Γερμανία υπάρχουν πλέον περίπου 20.000 κοινόχρηστοι σταθμοί φόρτισης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα ή plug-in-υβριδικά. Με αυτά τα δεδομένα, αυτή η χώρα είναι ισοδύναμη με τη Γαλλία και την Ολλανδία, αλλά έχει μεγάλο προβάδισμα έναντι άλλων ευρωπαϊκών κρατών, όπως η Ιταλία ή η Αυστρία (που διαθέτουν περίπου 5 με 6.000 φορτιστές). Ωστόσο, η υποδομή φόρτισης πρέπει να επεκταθεί μαζικά: Η γερμανική ομοσπονδιακή ένωση επιστημών της ενέργειας και των υδάτων προβλέπει ότι για την κάλυψη της μελλοντικής ζήτησης θα είναι απαραίτητοι περίπου 70.000 σταθμοί φόρτισης. Φυσικά, ο ευκολότερος τρόπος φόρτισης του ηλεκτρικού αυτοκινήτου σας είναι ούτως ή άλλως στο σπίτι σας.



Για να γίνει αυτό, η καλύτερη επιλογή για εσάς είναι η χρήση του λεγόμενου wall box, μιας ειδικής πρίζας στον τοίχο για γρήγορη και άνετη φόρτιση των ηλεκτροκίνητων οχημάτων. Φορτίζει την μπαταρία έως και δέκα φορές πιο γρήγορα σε σχέση με μια οικιακή πρίζα. Για παράδειγμα: Ο χρόνος φόρτισης ενός Renault Zoe μειώνεται από 10 ώρες σε μια κανονική πρίζα (2,3 kW) έως και τις 1,5 ώρες σε ένα σταθμό φόρτισης 22 kW.



Το wall box συνιστάται ανεπιφύλακτα σε κατόχους ηλεκτρικών αυτοκινήτων ή σε όσους θέλουν να αποκτήσουν ένα. Η φόρτιση σε κανονική πρίζα είναι δυνατή με ειδικά καλώδια, αλλά το δίκτυο δεν έχει σχεδιαστεί για τόσο μεγάλες ποσότητες ηλεκτρικού ρεύματος, καθώς και για φόρτιση μέσα σε ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. Η συνεχής λειτουργία μπορεί να οδηγήσει σε υπερθέρμανση και τότε υφίσταται κίνδυνος πυρκαγιάς! Επομένως, αυτή η επιλογή είναι μόνο μια λειτουργία φόρτισης έκτακτης ανάγκης, για παράδειγμα όταν κατά το ταξίδι σας, δεν υπάρχει διαθέσιμο ένα ειδικό wall box.


 

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις

Σχετικες επιχειρησεις