Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Μπορεί η Hyundai να χτυπήσει την Toyota στο After Sales;

Μπορεί η Hyundai να χτυπήσει την Toyota στο After Sales;

Διαβάστηκε από 111625 αναγνώστες - 27/3/2023

71% η Hyundai, 55% η Toyota. Ήρθε η ώρα να χτυπήσει η Hyundai την πρώτη θέση στην Ελλάδα; Μπορεί να παίξει στο «γήπεδο» της, την Toyota και να την κερδίσει;

Η Toyota και η Hyundai, έχουν χτίσει κάτι που δεν έχει χτίσει καμία άλλη εταιρεία στην Ελλάδα. «Πάρε Hyundai - Πάρε Toyota, για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο». Οι δύο εταιρείες παίζουν στις πρώτες θέσεις των πωλήσεων των ιδιωτών αγοραστών και τον πιο βασικό ρόλο κατέχει το After Sales τους, ή με απλά λόγια, η ικανοποίηση κατόχου μετά την πώληση.
Η Hyundai στο πρόσφατο test συνεργείων, έδειξε πως βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση στο κομμάτι του Aftersales, καθως το συνεργείο της βρήκε το 71% των βλαβών, μία από τις καλύτερες επιδόσεις. Απέναντι της, στον δρόμο για την κορυφή η Toyota η οποία βρήκε αρκετά λιγότερες (55%).

Το ερώτημα λοιπόν είναι συγκεκριμένο, θα ξεπεράσει η Hyundai την Toyota στην Ελλάδα στις πωλήσεις;

Στον ποιοτικό έλεγχο που πραγματοποιήσαμε, που είναι το δεύτερο κομμάτι του test, τα ποσοστά ήταν ιδιαίτερα χαμηλά και για τις δύο εταιρείες. Και τα δύο test πραγματοποιήθηκαν τον Δεκέμβριο. Η επίσκεψή μας στην Toyota έγινε με ένα Corolla 13 ετών, ενώ στην Hyundai με ένα i20 10ετίας. Η Hyundai έπιασε μόλις 30% και η Toyota, χωρίς να διαπρέπει έφτασε το 45%, κάτι που σημαίνει οτι και οι δύο  έμειναν πολύ πίσω από το 85% της Seat, στον ποιοτικό έλεγχο.

Διαβάστε επίσης:
» 2 πολύ μεγάλα ονόματα, δεν βρήκαν ούτε το 20% των βλαβών και πάτωσε η BMW.  

» Skoda και Volvo δεν βρήκαν ούτε τις μισές βλάβες!!! 
» «Σοβαρά τώρα, με τέτοιο συνεργείο περιμένουν να ξανά αγοράσω Renault;


Η Εύρεση των βλαβών όμως είναι το σημαντικότερο κομμάτι του test και καθώς έχει μεγαλύτερη σημασία και για τους καταναλωτές δίνουμε διπλάσιο συντελεστή από τον ποιοτικό έλεγχο. «Να γίνεται καλά η δουλειά και ας μην μας δίνουν χαρτιά» απάντησε ο ιδιώτης, κάτι το οποίο προφανώς είναι πιο σημαντικό, όμως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επαναπαυόμαστε. Θα πρέπει να ζητάμε όλα τα απαραίτητα συνοδευτικά χαρτιά από κάθε συνεργείο.

Στον παρακάτω πίνακα βλέπετε την βαθμολογία που συγκέντρωσε η κάθε μάρκα:
 

  HYUNDAI TOYOTA
Εύρεση Βλαβών 71% 55%
Ποιοτικός έλεγχος 30% 45%
Τιμή που μας έδωσαν τηλεφωνικά  155 ευρώ 125 ευρώ
Τιμή που πληρώσαμε 154 ευρώ 174 ευρώ
Τελική Βαθμολογία 57,3% 51,6%

 

...>>>Συνεχίστε το άρθρο
Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε