Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Audi-VW: 3 Test το ένα χειρότερο από το άλλο
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Audi-VW: 3 Test το ένα χειρότερο από το άλλο

Διαβάστηκε από 95088 αναγνώστες - 22/5/2023

Έπρεπε να κάνουμε τρία test για να καταφέρουν να βρουν πάνω από τις μισές βλάβες! Το πρώτο συνεργείο της VW δεν μπόρεσε να βρει το 68% των βλαβών, στο Audi (μη εξουσιοδοτημένο συνεργείο) απέτυχαν να βρούν το 51%, ενώ το δεύτερο test στη VW είχε ποσοστό αποτυχίας 44%.

Πώς τα πήγε η Audi και η VW στα test συνεργείων;

Δύο από τους κυριότερους «παίκτες» του ομίλου VW, η premium Audi και η VW, δεν κατάφεραν να βρουν ούτε τις μισές βλάβες στο πρώτο test, ενώ στον επανέλεγχο η VW απέτυχε να βρει το 44% των βλαβών.


Η διαδικασία που ακολουθούμε

Κρύβουμε συγκεκριμένες βλάβες, οι οποίες είναι ίδιες για όλες τις εταιρείες και είναι εύκολο να βρεθούν στους ελέγχους 30 σημείων που υπόσχονται πως κάνουν τα εξουσιοδοτημένα συνεργεία τους. Όταν γίνει η προγραμματισμένη εργασία συντήρησης και πάρουμε το αυτοκίνητο ξανά στα χέρια μας, ελέγχουμε ποιες βλάβες βρήκαν οι τεχνικοί  και ποιες πέρασαν απαρατήρητες. Όλη η διαδικασία και πριν και μετά, βιντεοσκοπείται, παρουσία των ιδιοκτητών των αυτοκινήτων.

Στο test της Audi επισκευτήκαμε ένα πρώην εξουσιοδοτημένο και πλέον εξιδεικευμένο συνεργείο, και απέτυχαν να βρουν το 51% των κρυμμένων βλαβών, ενώ η VW τα πήγε ακόμα χειρότερα με το εξουσιοδοτημένο service της, αφού οι τεχνικοί δεν κατόρθωσαν να βρουν το 68% των βλαβών!

Κάναμε δεύτερη επίσκεψη στη VW λίγο αργότερα, αφού είχαν ήδη δημοσιευθεί τα αποτελέσματα των προηγούμενων tests. Παρόλα αυτά, δεν κατάφεραν να βρουν το 44% των βλαβών.
(Θα συνεχίσουμε τους ελέγχους)

Στον παρακάτω πίνακα βλέπουμε τη βαθμολογία που συγκέντρωσαν τα εξουσιοδοτημένα συνεργεία της Audi και της VW. Ο τομέας της εύρεσης βλαβών έχει διπλάσιο συντελεστή από τον ποιοτικό έλεγχο, μιας και έχει μεγαλύτερη σημασία για τους καταναλωτές.
  AUDI (εξειδικευμένο) VW 1η επίσκεψη VW 2η επίσκεψη
Εύρεση Βλαβών 49% 32% 56%
Ποιοτικός έλεγχος 60% 50% 85%
Τιμή που μας έδωσαν τηλεφωνικά 145 € 155 € 155 €
Τιμή που πληρώσαμε 180 € 170 € 170 €
Τελική Βαθμολογία 49,3% 38,0% 65,6%
 
Στις βλάβες, ίσως η χειρότερη επίδοση να είναι η τελευταία, καθώς είχαν ήδη δημοσιευτεί τα πρώτα τεστ συνεργείων μας και παρόλα αυτά βρήκανε μόλις το 56% των βλαβών.

Είχε προηγηθεί η πολύ χαμηλή επίδοση της VW που ήταν μόλις στο 32% και της Audi που ήταν στο 49%.
Όπως θα δείτε σε όλα τα service κληθήκαμε να πληρώσουμε περισσότερα, αλλά αφού είναι περισσότερα γιατί δεν το λέτε από την αρχή, είναι εκνευριστικό.

Στην Audi απογοητευτήκαμε πολύ περισσότερο, μιας και δεν είχαν ούτε χώρο αναμονής στο συνεργείο που πήγαμε. Αυτό θα πρέπει να μείνει ασχολίαστο, για μια εταιρεία που στην Γερμανία προσπαθεί να συγκριθεί με την BMW και την Mercedes, φανταζόμαστε και στην Ελλάδα.

...>>>Συνεχίστε το άρθρο
Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε