Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Renault Clio 75 Ps από 11,460

Διαβάστηκε από 48825 αναγνώστες - 28/12/2018

To Clio  είναι «διαβασμένο», τόσο στο θέμα της εμφάνισης, όσο και σε αυτόν της τεχνολογικής αρτιότητας σε όλους τους τομείς. Και ειδικά σε ότι αφορά στην εμφάνιση, το Clio δείχνει μεγαλόσωμο και εντυπωσιακό σε σχεδίαση, βασιζόμενο στην σχεδιαστική φιλοσοφία της Renault. Μπορεί να βρίσκεται αρκετά χρόνια στην αγορά αλλά χάρη στο πρόσφατο facelift δείχνει φρέσκο και ανταγωνιστικό.

Η βασική έκδοση φοράει τον τετρακύλινδρο 1200άρη κινητήρα που αποδίδει 75 άλογα και θα κινήσει με σχετική άνεση το Clio. Μερικές φορές θα δυσανασχετήσει λόγω του βάρους και του όγκου του Clio αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα φανεί να υστερεί σημαντικά. Το μικρό γαλλικό μοντέλο αποδεικνύεται φειδωλό στο καύσιμο  και απαιτεί μόλις 5,6 λτ. για κάθε 100χλμ.

Ποιοτικά, στο εσωτερικό το πρόσημο συνολικά είναι θετικό, χάρη και στη χρήση μαλακού υλικού στο πάνω μέρος του ταμπλό. Όσον αφορά στους χώρους είναι ικανοποιητικοί για τέσσερις ενήλικες και μόνο το πλάτος του πίσω καθίσματος δείχνει να υστερεί. Ο χώρος αποσκευών των 300 λτ. είναι από τους μεγαλύτερους στην κατηγορία.

Στο δρόμο στο Clio, το πρώτο πράγμα που σε κερδίζει είναι η πολύ καλή ποιότητα κύλισης που προσφέρει η ανάρτηση, η οποία συμπεριφέρεται υποδειγματικά στο σκληρό αστικό οδικό δίκτυο. Αυτό σημαίνει ότι, φιλτράρει άριστα τις εδαφικές κακοτεχνίες, χωρίς να «κοπανάει» ή να μεταφέρει κραδασμούς στο εσωτερικό. Το αυτοκίνητο δείχνει παντού συμπαγές και καλοστημένο, με μεγάλα περιθώρια πρόσφυσης και ακρίβεια ελιγμών. Σε αυτό βοηθάει και το στάνταρ ESP που δεν απενεργοποιείται και «μαζεύει» διακριτικά και αποτελεσματικά τις όποιες υποστροφικές τάσεις. Το Clio έχει αποκτήσει ένα πολύ καλύτερο, από το παλιό μοντέλο, σε αίσθηση και ακρίβεια τιμόνι, ενώ τα φρένα του έχουν σωστή αίσθηση και είναι αποδοτικά. Στον ανοιχτό δρόμο, το Clio είναι άνετο, ευθύβολο και σταθερό, αλλά την εικόνα χαλάει λίγο ο αεροδυναμικός θόρυβος από τους καθρέπτες σε ταχύτητες μεγαλύτερες των 120 χλμ. /ώρα.
 

Μάρκα RENAULT
Μοντέλο CLIO
Version 1.2 5d
Πόρτες 5
Κυβισμός 1149
Κατηγορία ΜΙΚΡΑ
Κυκλοφόρησε 2013
Crash Test Euroncap *****
   
ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΜΑΞΩΜΑΤΟΣ (ΧΛΣΤ.)  
Μήκος 4062
Πλάτος 1732
Υψος 1448
Μεταξόνιο 2589
Μετατρόχιο εμπρός 1506
Μετρατρόχιο πίσω 1506
Χώρος αποσκευών min (λτ./ vda) 300
Χώρος αποσκευών max (λτ./vda) 1146
Δοχείο καυσίμων (λτ.) 45
ΒΑΡΗ ΑΜΑΞΩΜΑΤΟΣ (ΚΙΛΑ)  
Καθαρό 980
ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ (ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗ)  
Κυβικά εκατοστά 1149
Μέγιστη ισχύς (ps) 75
Στροφές μέγιστης ισχύος 5500
Μέγιστη ροπή (nm) 107
Στροφές μέγιστης ροπής 4250
Κύλινδροι - διάταξη 4
Βαλβίδες ανα κύλινδρο 4
Εκκεντροφόροι - θέση 2E
Τροφοδοσία ΨΕΚΑΣΜΟΣ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΣΗΜΕΙΩΝ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ