Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Peugeot 5008

Peugeot 5008

Volvo XC40

Volvo XC40

Εσωτερικό-Χώροι: Αμφότερα premium, ξεχωρίζει η 7θέσια διάταξη του 5008

Διαβάστηκε από 7658 αναγνώστες - 15/10/2018

5008: Premium ποιότητα με τεράστιους χώρους και πολλές ανέσεις
Μπαίνοντας στο εσωτερικό, αμέσως είναι γνώριμη η εικόνα, καθ ότι μοιάζει πολύ με το 3008. Από κει και πέρα όμως, το αρκετά πιο φαρδύ εσωτερικό έχει δώσει χώρο για σπουδαία πράγματα. Το γνώριμο i-Cockpit της γαλλικής εταιρίας είναι πιο φουτουριστικό από ποτέ, με το χαρακτηριστικά μικρό τιμόνι να υπάρχει και εδώ ενώ ο έλεγχος του infotainment γίνεται από την 8 ιντσών οθόνη αφής στο κέντρο του ταμπλό. Αυτό που πραγματικά κάνει το 5008 μοναδικό, είναι ο ψηφιακός πίνακας οργάνων 12,3 ιντσών, ο οποίος πέρα από την εκπληκτική του ανάλυση, μπορείτε και μεταβάλλεται σύμφωνα με τις ορέξεις του οδηγού. Κάθε φορά είναι σαν να οδηγείς διαφορετικό αυτοκίνητο. Είναι δυνατόν να βαρεθείς ποτέ;


Στον τομέα των χώρων, το μεγάλο μεταξόνιο των 2.840 χλστ. είναι υπεύθυνο και για τους τεράστιους χώρους των επιβατών, μα και των αποσκευών. Πιο συγκεκριμένα, πίσω θα φιλοξενηθούν με μοναδική άνεση 3 επιβάτες, οι οποίοι δεν θα χρειαστεί να κάνουν καμία παραχώρηση ούτε στα πόδια ούτε στα κεφάλια τους. Στην τελευταία προαιρετική σειρά καθισμάτων (εφόσον γίνει σωστή τοποθέτηση των εμπρόσθιων καθισμάτων) θα βολευτούν εύκολα 2 ενήλικες, ανεβάζοντας τον αριθμό στους συνολικά 7 επιβαίνοντες. Είπαμε, το 5008 μπορεί να άλλαξε, μα δεν απαρνήθηκε στιγμή τις ρίζες του.

EXTRA:  Εάν επιτευχθεί αναδίπλωση όλων τω ν καθισμάτων, ο χώρος αποσκευών αγγίζει τα 1.940 λίτρα ενώ τα τραπεζάκια αεροπορικού τύπου πίσω από τα μπροστινά καθίσματα και οι θέσεις για μικροαντικείμενα (συνολικής χωρητικότητας 38 λίτρων), συμπληρώνουν τον πολυχρηστικό χαρακτήρα του νέου Peugeot 5008


XC40: Εσωτερικό-χώροι: Βουτηγμένο στην τεχνολογία
Ξεχάστε κλασικούς πίνακες οργάνων. Είμαστε στο 2018 και οι οθόνες είναι παντού για να σας κάνουν την ζωή πιο εύκολη. Έτσι και στον εσωτερικό διάκοσμο του νέου XC40 συναντάμε μία οθόνη 12.3 ιντσών να διαδραματίζει τον ρόλο του πίνακα οργάνων και μία 9 ιντσών στην κεντρική κονσόλα για τον χειρισμό του συστήματος infotainment. Αξίζει να σημειώσουμε πως αυτό το high-tech  σύνολο είναι στον βασικό εξοπλισμό ακόμη και της φθηνότερης έκδοσης. Η γενικότερη σχεδιαστική λογική δεν αλλάζει ιδιαίτερα από τα ομόσταυλα μεγαλύτερα αδέρφια ενώ η ποιότητα είναι φυσικά ανώτατου επιπέδου. Κρυφός ατμοσφαιρικός φωτισμός, μαλακά πλαστικά, υψηλή ανάλυση στις οθόνες δημιουργούν μία μοναδική premium αύρα. Θα βρείτε επίσης πολλούς χώρους για μικροαντικείμενα, σωστά τοποθετημένους (τσέπη πόρτας, ντουλαπάκι, ποτηροθήκες κ.τ.λ.).

Στον τομέα των χώρων, τα λόγια είναι περιττά. Για την κατηγορία που αγωνίζεται έχει πολλούς λόγους να περηφανεύεται. Ο οδηγός στην υψηλή του θέση λαμβάνει την SUV αίσθηση που σίγουρα επιζητά, ενώ πίσω, παίζεις μπάλα. Επιβάτες αρκετά υψηλού αναστήματος μπορούν να ταξιδέψουν για όσο χρειστεί χωρίς να ακουμπήσουν τα γόνατα τους στιγμή τα μπροστινά καθίσματα. Ο χώρος αποσκευών των 580 λτ. με αυτόματη πόρτα θα σας επιτρέψουν να πάρετε μαζί σας πολλά περισσότερα από τα απαραίτητα.



 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ