Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Το Mega συγκριτικό των Μικρών SUV

Διαβάστηκε από 97641 αναγνώστες - 9/12/2019

Εάν η νεότερη κατηγορία των μικρών SUV είχε μαγαζί, τότε στην βιτρίνα τους θα βλέπαμε το μοντέρνο Kia Stonic, το μυώδες Ford EcoSport, το ξεχωριστό Seat Arona, το μεταμοντέρνο Opel Crossland X και το ολόφρεσκο VW T-Cross.

Πριν από κάποια χρόνια, τα ογκώδη και άχρωμα σχεδιαστικά SUV, ήταν επιβλητικά, με άνετους χώρους και πολυτελή. Οι καιροί αλλάζουν όμως, το ίδιο και οι τάσεις, οι οποίες «επιβάλλουν» πλέον ευέλικτα οχήματα με συμπαγείς διαστάσεις, άνετους χώρους, ελκυστική σχεδίαση και καλή οδική συμπεριφορά.

πειδή ως γνωστόν η ζήτηση είναι αυτή που καθορίζει την προσφορά, τα εν λόγω οχήματα αυξάνονται και εδραιώνονται στην παγκόσμια αγορά και δύσκολα θα συναντήσει κάποιος μια εταιρεία η οποία δεν έχει τουλάχιστον έναν εκπρόσωπο στην κατηγορία των μικρών SUV. Ανάμεσα στο πλήθος όμως ποιος μπορεί να φωνάξει πως είναι ο καλύτερος; Ποιος έχει το πιο πλήρες πακέτο να προσφέρει στην πιο λογική τιμή;

Η αρχή έγινε το 2014, όταν λανσαρίστηκε το Ford EcoSport, ενώ από το 2017 και μετέπειτα είχαμε την δραστηριοποίηση της Kia στην κατηγορία με το λανσάρισμα του Stonic, της Opel με την παρουσίαση του Crossland X, για να ακολουθήσει από τον όμιλο VW το Seat Arona και λίγο καιρό πριν το αδελφό μοντέλο VW- T-Cross, τα οποία και συγκρίνουμε σήμερα...
 
 
Οι 3κύλινδροι πρωταγωνιστές
 
Και τα πέντε μοντέλα του συγκριτικού μας εφοδιάζονται με τρικύλινδρο τούρμπο κινητήρα (τα τέσσερα εξ αυτών με 1000άρη, πλην του Crossland, το οποίο εφοδιάζεται με μοτέρ 1,2 λίτρων). Οι διαστάσεις είναι περίπου ίδιες, ενώ παρεμφερείς είναι και οι ιπποδυνάμεις τους. Το ακριβότερο μοντέλο του συγκριτικού είναι το Crossland X. Είναι όμως και αυτό που κερδίζει τη μάχη ή μήπως το νέο VW- T-Cross με μήκος 4,11 μέτρα έχει με το καλημέρα άλλη άποψη? Ας δούμε λοιπόν, την εξονυχιστική σύγκριση που ακολουθεί στις επόμενες σελίδες με έναν και μοναδικό στόχο. Το καλύτερο μικρό SUV.

Επόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις