Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Fiat 500e VS Smart EQ Fortwo: Τα ηλεκτρικά που τρυπώνουν παντού
7 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Fiat 500e VS Smart EQ Fortwo: Τα ηλεκτρικά που τρυπώνουν παντού

21/7/2022

Μικρές διαστάσεις, trendy χαρακτήρας και εμφάνιση που ξεχειλίζει από στυλ. Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά που διέπουν το Fiat 500 και το Smart Fortwo, που πλέον διαθέτουν αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις. Έφτασε η ώρα της σύγκρισης!

Λιλιπούτεια ηλεκτρικά πόλης: Το Fiat 500e «κόντρα» στο Smart EQ Fortwo

Ένας από τους εφιάλτες της καθημερινής κίνησης στο κέντρο της πόλης είναι η εύρεση θέσης στάθμευσης. Ωραίες οι μεγάλες διαστάσεις, η ιπποδύναμη και οι χώροι για 5, αλλά αν χρειάζεσαι παραπάνω χρόνο –και καύσιμο-, πηγαίνοντας γύρω-γύρω στα στενάκια ψάχνοντας πού να παρκάρεις το καμάρι σου, τότε συνειδητοποιείς τις αρετές που έχουν τα mini μοντέλα.

Εκ κατασκευής, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν μεγαλύτερη αυτονομία μέσα στην πόλη. Η χαμηλότερη ταχύτητα κίνησης έχει ως αποτέλεσμα τη μικρότερη κατανάλωση, ενώ το «σταμάτα-ξεκίνα», το αδύνατο σημείο των θερμικών μοτέρ όσον αφορά την κατανάλωση, αυξάνει την ηλεκτρική εμβέλεια, χάρη στα συστήματα ανάκτησης ενέργειας από την πέδηση.
Ως εκ τούτου, ένα ηλεκτρικό mini ακούγεται ως η ιδανική λύση για την πόλη. Συγκρίνουμε 2 δημοφιλή μοντέλα, που έχουν κάνει πάταγο στις συμβατικές τους εκδόσεις: Το Fiat 500e και το Smart EQ Fortwo. Ποιο θα αποτελέσει τον  καλύτερο «σύμμαχο» στην αντιμετώπιση της αστικής ζούγκλας;

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Fiat 500e από 33.550 ευρώ, Smart EQ Fortwo από 25.990 ευρώ

Το Fiat 500e έχει τιμή που ξεκινά από 33.550 ευρώ, για την έκδοση με τη μπαταρία 42 kWh στο πακέτο εξοπλισμού RED. Η ιπποδύναμη είναι 118 άλογα

Μάρκα-Μοντέλο-Τύπος Τιμή*
Smart EQ Fortwo 25.990 ευρώ
Fiat 500e Red Edition 33.550 ευρώ
Το Smart EQ Fortwo κοστίζει 25.990 ευρώ. Ο ηλεκτροκινητήρας αποδίδει 82 άλογα και τροφοδοτείται από μία μπαταρία 17,6 kWh.

*Οι τιμές είναι άνευ κρατικής επιδότησης

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε