Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

    Ford Fiesta

    Διαβάστηκε από 34187 αναγνώστες - 28/12/2019

    Αποτελεί με διαφορά το πιο fun to drive μικρό μοντέλο της αγοράς, την ώρα που έχει ένα από τα πιο ξυραφένια τιμόνια. Το νέο Fiesta έχει την δική του μόνιμη θέση στην κατηγορία και μαζί με τον πολυβραβευμένο EcoBoost κινητήρα του, δείχνει να μην φοβάται κανέναν ανταγωνισμό. Έρχεται σε 5 βασικές εκδόσεις ως 5θυρο αμάξωμα.

    Στην βάση βρίσκεται η έκδοση Trend η οποία εξοπλίζεται με τον 1.100άρη κινητήρα βενζίνης απόδοσης 85 ίππων και κοστίζει 13.536 ευρώ. Σε αυτή την πολύ ανταγωνιστική τιμή τα κυριότερα στοιχεία του εξοπλισμού είναι οι χαλύβδινες ζάντες 16 ιντσών, οι προβολείς αλογόνου εστιασμένης δέσμης, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενοι και θερμαινόμενοι εξωτερικοί καθρέφτες με ενσωματωμένα φλας, εμπρός ηλεκτρικά παράθυρα, υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας, a/c, ηχοσύστημα με ραδιόφωνο, οθόνη 4.2 ιντσών, 6 ηχεία, usb και BT.

    Αμέσως μετά ακολουθεί η έκδοση Business, η οποία συνδυάζεται με τον 1.000άρη EcoBoost απόδοσης 100 ίππων και 6άρι αντί για 5άρι κιβώτιο. Εδώ η τιμή είναι στα 14.866 ευρώ και η διαφορά στην λίστα εξοπλισμού συνοψίζεται στους ηλεκτρικά αναδιπλούμενους καθρέφτες, στους προβολείς ομίχλης, στους αισθητήρες παρκαρίσματος, την κάμερα οπισθοπορείας, τα ηλεκτρικά πίσω παράθυρα, το σύστημα cruise control και το ηχοσύστημα με οθόνη αφής 8 ιντσών και FFord SYNC 2.5.

    Ακολουθεί η έκδοση Titanium με τιμή στα 15.955 ευρώ η οποία διατηρεί τον ίδιο κινητήρα και φέρνει μία αρκετά πιο πλούσια λίστα εξοπλισμού. Με 1.100 επιπλέον ευρώ το Fiesta αποκτά, 16άρες ζάντες, αυτόματη εναλλαγή μεγάλης σκάλας προβολέων, φώτα ημέρας LED, πίσω φώτα τεχνολογίας LED, υποβοήθηση έναντι σύγκρουσης, Adaptive Cruise Control, σπορ ανατομικά καθίσματα, αυτόματο ηλεκτρονικό σύστημα κλιματισμού, ατμοσφαιρικός κρυφός φωτισμός, κουμπί εκκίνησης κινητήρα.

    Στην πιο sport έκδοση ST-Line, ο 1.000άρης Ecoboost κινητήρας αποδίδει 125 ίππους και η τιμή διαμορφώνεται στα 17.322 ευρώ. Ο επιπλέον εξοπλισμός σε αυτή τη περίπτωση μεταφράζεται σε 17άρες ζάντες αλουμινίου, σπορ ανάρτηση,  φώτα ημέρας LED εμπρός, σπορ καθίσματα, σπορ τιμόνι-πεντάλ-λεβιέ-πεντάλ, μαύρη σπορ επένδυση οροφής και μία χρωμιωμένη απόληξη εξάτμισης.

    Τέλος, η πολυτελής έκδοση Vignale κοστίζει 18.704 ευρώ, όντας η πιο premium και πλήρης εκδοχή του αυτοκινήτου. Η τιμή αυτή περιλαμβάνει 17άρες ζάντες 10 ακτίνων, Full LED φώτα, πάνω μάσκα με ιδιαίτερο πλέγμα Vignale και χρωμιωμένο πλαίσιο, ιδιαίτεροι προφυλακτήρες Vignale εμπρός και πίσω, σύστημα πλοήγησης και Ford SYNC 3 με οθόνη αφής 8 ιντσών, φωνητικό έλεγχο, Bluetooth, υποδοχή USB και 7 ηχεία, ημιδερμάτινα καθίσματα.


    Στην περίπτωση του Fiesta οι επιλογές είναι πολλές και μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες τόσο ενός φοιτητή, όσο και ενός οικογενειάρχη. Σύμφωνα με την αντιστοιχία τιμής και εξοπλισμού – κινητήρα, η έκδοση Titanium αποτελεί την πιο συμφέρουσα επιλογή στα 15.955 ευρώ.
     

    Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει