Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Πόσο οικονομική είναι η Υβριδική τεχνολογία?

Διαβάστηκε από 8210 αναγνώστες - 20/1/2020

Όταν ακούμε υβριδικό αμέσως μας έρχεται στο μυαλό προηγμένη τεχνολογία και χαμηλή κατανάλωση. Είναι όμως εξίσου οικονομικό ένα Hybrid μετά από αρκετά χρόνια χρήσης? Εμείς δοκιμάζουμε το Niro, το C-HR και το Prius και αξιολογούμε ποιο τα πάει καλύτερα και πόσο οικονομικά είναι στην καθημερινότητα...

Τα υβριδικά μοντέλα μοιάζουν κάπως με τα βιολογικά προϊόντα. Τα αγοράζουν λίγοι, αλλά ένθερμοι υποστηρικτές. Είναι η τελευταία λέξη της τεχνολογίας πριν την μεγάλη είσοδο των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Η αρχή έγινε 20 χρόνια πριν με το Prius πρώτης γενιάς. Από τότε έχουν εξελιχθεί αρκετά και η υβριδική τεχνολογία έχει εφαρμοστεί σε διαφορετικούς τύπους αμαξώματος. Το Prius όμως έχει μείνει πιστό σε μια liftback σχεδίαση που στην 4η γενιά είναι πιο δυναμική από ποτέ. Επίσης η αεροδυναμική είναι καλύτερη από ποτέ.



Λόγω της κλίσης της 5ης πόρτας η ορατότητα προς τα πίσω είναι κακή και στο παρκάρισμα βοηθάει αρκετά η κάμερα οπισθοπορείας.
Χώρος όμως για τους επιβάτες υπάρχει αρκετός τόσο εμπρός όσο και πίσω. Θα μπόρεσε ακόμα να γίνει και ταξί μιας και ο χώρος αποσκευών των 501 λτ είναι αρκούντος μεγάλος. Στο κοκπίτ που πλέον χρησιμοποιείται περισσότερο μαλακό πλαστικό ο οδηγός θα χρειαστεί χρόνο για να εξοικειωθεί με τις οθόνες. Χώρους για μικροπράγματα θα βρει αρκετούς στο εσωτερικό και εύκολα αξιοποιήσιμους.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις