Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Πως φρενάρουν φορτωμένα με βάρος τα SUV;

Πως φρενάρουν φορτωμένα με βάρος τα SUV;

Διαβάστηκε από 165697 αναγνώστες - 1/11/2022

Σπάμε το κατεστημένο και μετράμε το φρενάρισμα σε 9 οικογενειακά SUV, φορτωμένα με 4 επιβάτες και 70 κιλά βάρος στο πορτμπαγκάζ για να διαπιστώνουμε αν είναι τόσο ασφαλή, όσο υποστηρίζουν. Πόσο επηρεάζει το βάρος την απόσταση φρεναρίσματος? Θα έβαζες την οικογένεια σου σε ένα αυτοκίνητο που θέλει 1,6 μέτρα παραπάνω να φρενάρει με βάρος?

Τα οικογενειακά SUV είναι μια από τις πιο γρήγορα αναπτυσσόμενες κατηγόριες στην αυτοκινητοβιομηχανία. Οι μεγάλοι χώροι, το αυξημένο ύψος, η στιβαρότητα σε ανοιχτούς δρόμους και ο πλούσιος εξοπλισμός, έχουν κάνει τα SUV ιδιαίτερα αγαπητά στο καταναλωτικό κοινό της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης γενικότερα.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »


Οι εταιρίες τα διαθέτουν με πληθώρα κινητήρων και εξοπλιστικών πακέτων, διαφημίζοντας με στόμφο τις επιδόσεις, την κατανάλωση και τις τεχνολογίες που φέρουν, αλλά κρύβοντας εντέχνως τις μετρήσεις φρεναρίσματος.  Δυστυχώς αυτό οφείλεται και στην άγνοια ενός μεγάλου μεριδίου του καταναλωτικού κοινού που ενδιαφέρεται περισσότερο για το 0-100 χλμ/ώρα και όχι για το 100-0 χλμ/ώρα, που έχει άμεση συσχέτιση με την ασφάλεια των επιβατών. Οι περισσότερες εταιρίες δεν αναφέρουν καν τις μετρήσεις φρεναρίσματος στα τεχνικά φυλλάδια των μοντέλων, αφήνοντας το κοινό στο σκοτάδι.  

Επειδή όμως σε ένα οικογενειακό SUV, η ασφάλεια είναι υψίστης σημασίας, αποφασίσαμε να σπάσουμε το κατεστημένο και να προκαλέσουν τριγμούς και συζητήσεις γύρω από το θέμα του φρεναρίσματος. Πήραμε 9 δημοφιλή οικογενειακά SUV, στήσαμε κορύνες , τα συνδέσαμε με το κατάλληλο εξοπλισμό και τα «ρίξαμε» στα φρένα, πρώτα μόνο με τον οδηγό και στη συνέχεια με 4 επιβάτες και 70 κιλά στο πορτμπαγκάζ. Τα αυτοκίνητα που είχαμε στη κατοχή μας για την δοκιμασία των 100 - 0 χλμ/ώρα ήταν: Citroen C5 Aircross, Ford Kuga, Hyundai Tucson, Mercedes GLA 200, Nissan Qashqai, Peugeot 3008, Renault Arkana, Skoda Karoq και VW Tiguan.

Πόσα μέτρα θέλουν να φρενάρουν από τα 100χλμ/ώρα? Τι γίνεται όταν είναι full φορτωμένα? Πόσο πιο μακριά σταματάνε?
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε

Σχετικες επιχειρησεις