Super Test: 6 αυτοκίνητα - 6 διαφορετικά καύσιμα. Ποιο καίει περισσότερο?

Διαβάστηκε από 30647 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 7/5/2019

Με το βλέμμα στο μέλλον! Δοκιμάζουμε 6 αυτοκίνητα με διαφορετικούς κινητήρες σε μια διαδρομή 782 χλμ. από το Αμβούργο στο Μόναχο. Ποιος θα είναι άραγε ο πιο γρήγορος και ο πιο οικονομικός?

 
   
Το σημείο συνάντησης είχε καθοριστεί εκ των προτέρων και ήταν το λιμάνι του Αμβούργου, η διαδρομή επίσης, το ίδιο και οι συμμετέχοντες, τι κι αν μερικοί κοιμήθηκαν λίγο παραπάνω, τίποτε δεν θα μπορούσε να σταθεί εμπόδιο σε αυτή τη διαδρομή που σκαρώσαμε.Μετά την εμφάνιση και του πιο  αγουροξυπνημένου και αργοπορημένου, όλοι οι οδηγοί, οι οποίοι έχουν φροντίσει από πριν για τον ανεφοδιασμό των αυτοκινήτων τους, είναι στις θέσεις τους. Ύστερα από την καθιερωμένη φωτογράφηση οι οδηγοί παίρνουν θέση στα αυτοκίνητα τους. Οι όροι του παιχνιδιού είναι απλοί και ξεκάθαροι..
Μηδενίζουμε το χρονόμετρο, ξεκινάμε από το λιμάνι του Αμβούργου και τερματίζουμε στην Allianz- Arena στο Μόναχο. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής μηδενίζουμε ξανά, αν είναι να πάμε για καφέ, τουαλέτα ή ανεφοδιασμό. Ο καθένας καταγράφει ότι θεωρεί σημαντικό. 6 διαφορετικοί κινητήρες, ένα οδοιπορικό με προορισμό το Μόναχο. Ποιος θα φτάσει άραγε πρώτος στο Oktoberfest?Ο κουλαριστός Γιαν με το Tesla του, σίγουρα όχι. Κατά τις 10 και αφού είμαστε ήδη στο δρόμο, πρώτος δίνει το στίγμα του ο Στέφαν με το Prius. 41,1 χιλιόμετρα μόνο με τον ηλεκτροκινητήρα, τώρα συνεχίζω με βενζίνη, το μήνυμα. Ο Αντρέας με το A5 κινείται σε πολύ ταχείς ρυθμούς (170,180,190 χλμ./ώρα), καθώς η Autobahn είναι παραδόξως άδεια. Μετά από 300 χλμ. ακολουθεί το πρώτο pit stop για καφέ και ανεφοδιασμό.

Ο Αντρέας γράφει στην ομάδα. Ανακάλυψα το καλύτερο πρατήριο με όλα τα είδη καυσίμων στο Lohfelder Rüssel. O Ντένις περνάει με το Nexo του μπροστά, για να σταματήσει μετά από λίγο στο Κάσελ για ανεφοδιασμό. Στο ρεζερβουάρ του χωράνε 4 κιλά υδρογόνο προς 9,50 ευρώ το κιλό. Κατά συνέπεια για τα 320 χλμ. από το Αμβούργο έως το Κάσελ πλήρωσε 38,10 ¤. Αυτό ουδόλως τον πτοεί, καθώς δεν χάνει ευκαιρία να επαινέσει το Nexo, λέγοντας πως είναι εξαιρετικό αυτοκίνητο, μόνο από 130 χλμ. και άνω αισθητοί θόρυβοι κύλισης.Τι απέγινε ο Γιαν όμως? Αυτός κινείται βάσει πλάνου και δεν φορτίζει το ηλεκτρικό του Tesla αφού αδειάσει η μπαταρία, αλλά πολύ πριν και βάσει των σχετικών ειδοποιήσεων στο ταμπλό. Γύρω στο μεσημέρι είναι η σειρά της Κλαούντια με την Ε200 να αναφέρει. Στο 460ο χλμ. σταμάτησα για ανεφοδιασμό. Αυτή η Ε200 σαν να διψάει πολύ (48 λίτρα για 460 χιλιόμετρα), άσε που από τα 190 χλμ και πάνω εμφανίζει αυξημένους αεροδυναμικούς θορύβους, ενώ και ο κινητήρας γίνεται ιδιαίτερα θορυβώδης στις υψηλές στροφές.
Η επόμενη αναφορά έρχεται από τον Τόμας με την BMW, ο οποίος κομπάζει ότι φτάνει στην Βαυαρία και ότι παρότι πηγαίνει ενίοτε και με πάνω από 200, το ρεζερβουάρ του είναι στη μέση. Η σιγουριά την οποία έδειχνε το πρωί κατά την αναχώρηση ήταν μάλλον βάσιμη, καθώς είναι ο πρώτος που έφτασε στην Allianz- Arena μετά από 6 ώρες και 20 λεπτά έχοντας καταναλώσει 60 λίτρα καυσίμου (7,7 λίτρα /100χλμ.).Μετά από 17 λεπτά εμφανίζεται η Κλαούντια με την Ε200, η οποία είναι μεν δεύτερη στην κατάταξη, αλλά τελευταία στην οικονομία. Ως τρίτος και μετά από 7 ώρες και 9 λεπτά εμφανίζεται ο Αντρέας με το A5, παραπονούμενος για τις πολλές ελαττωματικές αντλίες στο δρόμο και το χάσιμο χρόνου κατ΄επέκταση. Μετά από 20 λεπτά και συνολικό χρόνο διαδρομής 7 ώρες και 29 λεπτά κάνει την εμφάνιση του το Nexo, 48 ολόκληρα λεπτά πριν από το Toyota. Με τη δύση του ηλίου και μετά από 10 ώρες και 4 λεπτά εμφανίζεται επιτέλους και ο Γιαν με το Tesla του. Η σχολική μας εκδρομή (έτσι την ονομάσαμε) είχε λάβει μόλις τέλος. Τα συμπεράσματα έπονται στις επόμενες σελίδες..
 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ


Διαβαστε Ακομη

Ροη Ειδησεων