Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

    Fiat Tipo 1.6 MULTIJET

    Διαβάστηκε από 119636 αναγνώστες - 7/5/2019

    + Δύναμη κινητήρα, επιβίβαση-αποβίβαση, καθημερινή χρήση
    - Έλλειψη στοιχείων σύγχρονης τεχνολογίας, τραχύς κινητήρας


    Το Tipo καταφέρνει με απλό τρόπο να είναι ένα όμορφο diesel αυτοκινητο, που κερδίζει τον εν δυνάμει αγοραστή. Οι καθαρές του γραμμές και το σχετικά δυναμικό ντιζάιν δημιουργούν ένα καθόλα αποδεκτό σχήμα που θα πείσει στις περισσότερες περιπτώσεις. Στο εσωτερικό η εικόνα παραμένει ίδια με λιτό σχεδιασμός χωρίς ακρότητες, αλλά παραμένει ένα από τα πιο λειτουργικά της κατηγορίας.



    Ο πίνακας οργάνων είναι ευανάγνωστος και δίνει στον οδηγό όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, ενώ οι περισσότερες εντολές του οδηγού μπορούν να γίνουν από το υπερφορτωμένο σε κουμπιά, τιμόνι. Η πλευρική στήριξη των καθισμάτων είναι καλή αλλά το πραγματικό διαμάντι του Tipo κρύβεται κάτω από το καπό. Ο 1.6 MultiJet αν και τραχύς σε λειτουργία είναι δυνατός και χωρίς υπερβολές θα καταφέρει να κολλήσει τον οδηγό στο κάθισμα κατά την επιτάχυνση.



    Αν ζητάτε αυτό από ένα αυτοκίνητο, τότε πρέπει να αγοράσετε το Tipo!  Δυστυχώς όμως η ανάρτηση δεν είναι τόσο σπορ όσο ο κινητήρας ούτε τόσο μαλακή όσο θα θέλαμε για να την χαρακτηρίσουμε άνετη ενώ οι 18άρες ζάντες κουράζουν σε καθημερινές διαδρομές. Το Tipo είναι προσιτό και παραμένει μια άκρως ανταγωνιστική πρόταση. 

    ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ