Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Opel Crossland X 1.2T 110 PS

Διαβάστηκε από 31808 αναγνώστες - 28/4/2019

Η πρόταση της Opel ακούει στο όνομα Crossland X. Ένα μοντέλο που αγαπήθηκε περισσότερο και από τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις. Με έναν πληρέστατο εξοπλισμό, τιμή που απευθύνεται σε όλα τα πορτοφόλια και εντυπωσιακή απόκριση στον δρόμο.



Ενα μοντέρνο και high-tech Opel
Εξοπλισμένο με όλα τα τεχνολογικά καλούδια, θα προφέρει ανέσεις και ευκολίες σε όλους τους επιβάτες.  Η έγχρωμη οθόνη 8 ιντσών του συστήματος πολυμέσων είναι πραγματική εύχρηστη και δίνει τεχνολογική αύρα. Ο κρυφός φωτισμός  στις επενδύσεις των θυρών και στο ταμπλό, μαζί με το σύστημα head up display βάζουν το κερασάκι στη τούρτα. Τα τελευταίο μάλιστα με την προβολή ζωτικών πληροφοριών στην διάφανη πλακέτα μπροστά από τον οδηγό και σε συνδυασμό με το αυτόματο κιβώτιο, μπορούν να ξεκουράσουν εκπληκτικά τον οδηγό σε κάθε διαδρομή. Οσον αφορά τα υλικά, μαλακά βρίσκονται στο πάνω μέρος του ταμπλό, με την ποιότητα της συναρμογής και του φινιρίσματος να είναι πολύ υψηλού επιπέδου. 



Εκτινάσσοντας την πρακτικότητα
Ενα από τα κυριότερα χαρακτηριστικά του Opel Crossland Χ είναι τα μεγάλα επίπεδα χώρων που εμφανίζει στην καμπίνα αλλά και η πρακτικότητά του, στοιχείο που πλέον έχει εκλείψει από την κατηγορία. Το αυξημένο ύψος οροφής θα προσφέρει μπόλικο αέρα για τα κεφάλια των επιβατών, ενώ ικανοποιητικός είναι και ο χώρος για τα γόνατά τους ασχέτως από την θέση του συρόμενου σε ποσοστό 60-40, πίσω καθίσματος. Μάλιστα αναλόγως τη θέση του συρόμενου καθίσματος διαμορφώνεται και ο χώρος αποσκευών, από 410 έως 520 λτ. Τέλος οι μεγάλες και πρακτικές θέσεις για αντικείμενα ενισχύουν με τη σειρά τους την πολυχρηστική υπόστασή του.



Και πάει και δεν καίει και είναι και αυτόματο
Οι 110 ίπποι σε συνδυασμό με τα 205Nm ροπής, θα κινήσουν το Crossland X με ευκολία ακόμα και σε πιο γρήγορους ρυθμούς.  Το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, 6 σχέσεων, παρέχει πολύ καλές επιδόσεις ακόμα και από στάση, ενώ διατηρεί τη κατανάλωση (σε πραγματικές συνθήκες) στα εξαιρετικά 6,9 λτ./100χλμ. Οι αυτόματες εναλλαγές των ταχυτήτων γίνονται πολύ ομαλά, τα 0-100 έρχονται σε 11,6 δευτ. μη ψάξετε όμως το κάτι πιο σπορ, καθώς δεν θα το βρείτε. Λογικό βέβαια, καθώς ο χαρακτήρας του συγκεκριμένου μοτέρ δεν ήταν εστιασμένος στις επιδόσεις αλλά στην οικονομία, και εκεί παίρνει άριστα. 


Ανεπηρέαστο και με άψογα  φρένα
Στον δρόμο, το Crossland X, δείχνει ανεπηρέαστο από πλευρικούς ανέμους και παραμένει ευθύβολο σε όλη την οδηγική εμπειρία. Με την μερικώς σφικτή ανάρτηση να μην επιτρέπει στο αμάξωμα να παίρνει κλίσεις αλλά και να απορροφά ικανοποιητικά τις κακοτεχνίες του οδοστρώματος, δεν θα σας κουράσει ούτε εντός, ούτε εκτός αστικού κύκλου. Ακόμα και υπό πίεση το Crossland X δεν χάνει την ουδετερότητά του, ικανό να στρίψει σβέλτα όσο ο κινητήρας επιτρέπει, αλλά και με ασφάλεια. Εάν θελήσετε να το πάτε και λίγο στα όρια του, μην αγχωθείτε, καθώς θα διατηρήσει με μαεστρία την πρόσφυση του ενώ ο οδηγός του λαμβάνει πολύ καλή αίσθηση για τα τεκταινόμενα στο δρόμο από το σύστημα διεύθυνσης. Τα αποτελεσματικά του φρένα έρχονται να συμπληρώσουν τον ευχάριστο και ασφαλή του οδηγικό χαρακτήρα με τον καλύτερο τρόπο.
 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ