Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Bολτάρει με το Enyaq Coupe iV, o επικεφαλής της Skoda
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Bολτάρει με το Enyaq Coupe iV, o επικεφαλής της Skoda

25/10/2021

Η γκάμα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Skoda θα αυξηθεί το επόμενο έτος με την προσθήκη του Enyaq Coupe iV. Είναι ο σύντροφος με κεκλιμένη οροφή του Enyaq iV που έκανε το ντεμπούτο του το 2020.

Η Skoda θα αποκαλύψει το νέο αμιγώς ηλεκτρικό Coupe iV κάποια στιγμή τον επόμενο χρόνο, αν και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Skoda, Thomas Schäfer και ο επικεφαλής σχεδίασης της Skoda, Oliver Stefani, πηγαίνουν για μια βόλτα με ένα καμουφλαρισμένο όχημα δοκιμής για να συζητήσουνε το στυλ του crossover.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »


Σύμφωνα με τον Stefani, ήταν ένα απολαυστικό όχημα στο σχεδιασμό, καθώς η εταιρεία εστιάζει συχνά σε οικογενειακά οχήματα με ευρύχωρους εσωτερικούς χώρους. Η εμφάνιση που έμοιαζε με κουπέ επέτρεψε στους σχεδιαστές να του δώσουν χαρακτήρα. Η κεκλιμένη οροφή και οι μεγάλοι τροχοί τονίζουν τους κοντούς προφυλακτήρες και την πιο σπορ στάση του αυτοκινήτου

Απόδοση από 177 έως 261 ίππους και πάνω από 535 χλμ αυτονομία

Το Enyaq iV και το Enyaq Coupe iV βασίζονται  στην ηλεκτρική πλατφόρμα MEB του VW Group. Το μοντέλο θα φτάσει είτε με μπαταρία 62 είτε 82 κιλοβατώρων σε συνδυασμό με μία από τις τρεις αποδόσεις σε ίππους 177, 201, και 261 ίππους. Η κίνηση στους πίσω τροχούς είναι στάνταρ, ενώ η τετρακίνηση θα είναι προαιρετική. Η Skoda λέει ότι το κομψό crossover θα προσφέρει πάνω από 535χλμ αυτονομίας στον κύκλο δοκιμών WTLP.

Αεροδυναμική σχεδίαση και έως 21 ίντσες ζάντες

Εξωτερικά το επερχόμενο ηλεκτρικό coupe SUV της Skoda θα φοράει ζάντες 19 έως 21 ιντσών, ενώ το παρών θα δίνουν τα LED φωτιστικά σώματα. Ο σχεδιασμός του είναι τέτοιος που έχει δώσει στο μοντέλο συντελεστή οπισθέλκουσας 0,247 Cd, ενώ αναφορικά με τις διαστάσεις του, αυτές εκτίνονται στα μήκος 4.653 χλστ. και ύψος 1.617 χλστ, ενώ το πλάτος (1.879 χλστ) και το μεταξόνιο (2.765 χλστ) διατηρούν ίδιες τιμές με το υπάρχον Enyaq
iV.

570 λίτρα πορτ-παγκάζ και 13άρα οθόνη αφής

Στο εσωτερικό, οι επιβάτες θα μπορούν να αλληλεπιδρούν με ένα σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας με οθόνη αφής 13 ιντσών, ενώ μια οθόνη 5,3 ιντσών λειτουργεί ως ψηφιακός πίνακας οργάνων. Υπάρχει επίσης και ένα προαιρετικό head-up display.Σε ότι αφορά το χώρο αποσκευών αυτός ορίζεται στα 570 λίτρα, όντας σχεδόν πανομοιότυπος με τα 585 λίτρα του SUV, Enyaq iV. Τέλος να σημειώσουμε ότι όταν το Skoda Enyaq Coupe iV κυκλοφορήσει, θα προσφέρεται σε τρεις εκδόσεις το iV 60, το iV 80 και το iV80x.

Το Enyaq Coupe iV θα κάνει το ντεμπούτο του στις αρχές του 2022

Έως 261 ίππους και 535+ χιλιόμετρα αυτονομία!
13άρα οθόνη αφής και 570 λιτρα πορτ παγκάζ
Αεροδυναμική σχεδίαση και έως 21 ίντσών ζάντες

Άραγε θα καταφέρει το Enyaq Coupe IV να ξεχωρίζει από το αδερφάκι του Enyaq iV;
 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε