Κόκκινο της φωτιάς και πολύ δυναμικό το πρώτο ηλεκτρικό της Jaguar

Το χαμηλό ρύγχος του καπό εκτός από δυναμισμό προσφέρει και πολύ καλή ορατότητα.

Το μέλλον είναι ήδη εδώ. Μόνο 2 κουμπιά στο εσωτερικό του I-Pace

Βρήκε το Tesla τον δάσκαλό του;

Διαβάστηκε από 2345 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 8/1/2018

Βρήκε το Tesla τον δάσκαλό του; Από το σαλόνι της Γενεύης στους δρόμους του Λονδίνου. Οδηγούμε πρώτοι το I-Pace που ίσως γίνει το νέο αυτοκίνητο της βασίλισσας!

 
   
Η Jaguar κάνει ένα από τα καλύτερα come back. Έχει παρουσιάσει sedan, SUV και τώρα παρουσιάζει και το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της.  Οι φανς της βρετανική εταιρείας είναι περισσότεροι από ποτέ και αυξάνονται συνεχώς όπως ακριβώς και η γκάμα της Jaguar.


Το πρώτο ηλεκτρικό της Jaguar είναι ένα τετράθυρο SUV κουπέ με δυναμική σχεδίαση που τοποθετείτε ακριβώς απέναντι από το Tesla X Model. Οι καθαρές γραμμές το κάνουν αρκετά δυναμικό ενώ είναι εμφανής η εταιρική ταυτότητα. Φωνάζει από μακριά Jaguar και ας είναι σε κόκκινο χρώμα!


Το εσωτερικό του I-Pace είναι στα γνωστά πολύ υψηλά πρότυπα της Jaguar ενώ εντυπωσιάζει η χωρητικότητά του. Δείχνει πραγματικά το μέλλον γιατί έχει καταφέρει να έχει 3 μ μεταξόνιο ενώ το συνολικό μήκος του δεν ξεπερνάει τα 4,68 μ.  Ο χώρος αποσκευών έχει χωρητικότητα 530 λίτρα και έτσι καμία από τις αποσκευές δεν θα μείνει απ έξω.
Το cockpit του ηλεκτρικού Jaguar  είναι πλήρως ψηφιακό και διαθέτει μεγάλες οθόνες. Μόνο 2 περιστροφική διακόπτες το συνδέουν με το σήμερα. Η εικόνα αυτή είναι βέβαια συνηθισμένη στα ηλεκτρικά μοντέλα αλλά δεν παύει ακόμα και σήμερα να μας εντυπωσιάζει.

Το χαμηλό ρύγχος του καπό εκτός από δυναμισμό προσφέρει και πολύ καλή ορατότητα.

Ο ηλεκτροκινητήρας του αποδίδει 400  ίππους και 700 Nm ροπής μεταφέρονται ομαλά και στους 4 τροχούς.  Πατώντας τέρμα το γκάζι, η Jaguar ανακοινώνει πως ο κόκκινος ιαγουάρος πιάνει τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 4 δλ την ώρα που το Tesla X χρειάζεται 5 για την ίδια διαδικασία.
Το αυτοκίνητο όμως είναι πρόπαραγωγης και έχει κατασκευαστεί ένα μόνο κομμάτι όποτε δεν μπορούμε να κάνουμε δικές μας μετρήσεις. Η θεωρητική αυτονομία του I-Pace είναι της τάξεως των 500 χλμ, νούμερο εφικτό χάρη στις μπαταρίες των 90 kWh. Ανυπομονούμε να το δοκιμάσουμε όταν κυκλοφορήσει κανονικά.

Η τιμή του στις περισσότερες αγορές της Ευρώπης αναμένεται να κυμανθεί κοντά στις 80.000 ευρώ πολύ χαμηλότερη από του Tesla X. Ένα ακόμα ενδιαφέρον από την Jaguar.

+ Ένα πραγματικά όμορφο ηλεκτρικό
-Γιατί πρέπει να περιμένουμε μέχρι το τέλος του 2018 για να λανσαριστεί;

 
Τεχνικά Χαρακτηριστικά Jaguar I-Pace Concept
   
Κινητήρας (κ.εκ./κύλινδροι) ηλεκτροκινητήρας
Καύσιμο ρεύμα
Ισχύς (ίπποι/σαλ) 400
Ροπή (Nm/σαλ) 700
Σχέσεις/κιβώτιο/μετάδοση 1/αυτόματο/μπροστά
Start/Stop ΝΑΙ
0-100 χλμ/ώρα (δλ) 4
Τελική ταχύτητα (χλμ/ώρα) χωρίς στοιχεία
Κατανάλωση (λτ/100χλμ) (μετρ) χωρίς στοιχεία
Εκπομπές C02 (γρ/χλμ) 0
Χώρος αποσκευών (λίτρα) 520
Μ/Π/Υ "4680/1890/1560 "
Τιμή (Γερμανία) 80,000 εκ

Ψάχνεις για Service;
 
   

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ