Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

ΔΟΚΙΜΗ: Kia XCEED

Διαβάστηκε από 14876 αναγνώστες - 17/8/2019

Η Kia λανσάρει στην κατηγορία των mini SUV το νέο της project που ακούει στο όνομα Xceed και στην γκάμα της τοποθετείται ανάμεσα στο Sportage και στο Ceed. Εμείς το δοκιμάσαμε στην πατρίδα του, και σας μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας.

Δεν συνιστά είδηση πλέον το λανσάρισμα ενός νέου mini SUV, αλλά η εταιρεία η οποία το παρουσίασε. Είναι βλέπετε τόσο μεγάλη η απήχηση που έχουν τα εν λόγω μοντέλα στο αγοραστικό κοινό, που η συχνότητα με την οποία λανσάρονται όλο και περισσότερα νέα μοντέλα, εκπλήσσει... Αρκετά φλυαρήσαμε όμως, καιρός να περάσουμε στο θέμα μας που εν προκειμένω είναι το νέο Kia XCeed, δηλαδή ένα Ceed με πρόθεμα. Το πρόθεμα θέλει να καταδείξει τόσο τη διαφορετικότητα, όσο και την όποια συγγένεια του με το συμβατικό Ceed. Ας το δούμε λοιπόν...



Το νέο Kia XCeed αποστασιοποιείται σχεδιαστικά από τα άλλα μοντέλα Ceed. Στην αντίληψη μας υποπίπτουν στο μπροστινό μέρος τα νέας σχεδίασης φωτιστικά σώματα, καθώς και η προστατευτική ποδιά, ενώ στο δυναμικό πίσω μέρος τον τόνο δίνουν τα νέα εντυπωσιακά Led φωτιστικά σώματα με την προστατευτική ποδιά και τις δύο εξατμίσεις. Η πλευρική άποψη με την κουπέ γραμμή της οροφής, και τα προστατευτικά στους θόλους των τροχών συμπληρώνουν την εικόνα. Περνώντας στους χώρους αξίζει να αναφέρουμε ότι αυτοί είναι άνετοι και παρά την μεγαλύτερη κλίση της οροφής κατά 15 εκατοστά σε σχέση με το Sportage. Σε ό,τι αφορά στις διαστάσεις το μικρό SUV έχει ίδιο μεταξόνιο με το Ceed (2.650 χλστ.), είναι όμως κατά 85 χλστ. μεγαλύτερο (4.495 χλστ. το μήκος του), ενώ εμφανίζει και 4 εκατοστά μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος σε σχέση με το συμβατικό Ceed. Τι το κάνει όμως τόσο ιδιαίτερο?

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις