Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

    Ευχάριστη Προσθήκη

    Διαβάστηκε από 14891 αναγνώστες - 17/8/2019

    Ο οδηγός κάθεται κατά συνέπεια πιο ψηλά έχοντας καλή περιμετρική ορατότητα. Η χωρητικότητα του χώρου αποσκευών, ανέρχεται σε 426 λίτρα. Το εσωτερικό είναι καλαίσθητο, με άνετους χώρους, ενώ εμπλουτίζεται με πληθώρα συστημάτων, όπως οθόνη αφής 13,2 ιντσών μόνο για τον οδηγό, ένα σύστημα πολυμέσων με οθόνη αφής 10,25 ιντσών στην κεντρική κονσόλα, σύστημα Stop-and Go, σύστημα αναγνώρισης νεκρών γωνιών, κούρασης, παράπλευρης κυκλοφορίας κ.λπ...



    Στο δρόμο

    Το νέο Kia XCeed θα διατίθεται με 5 συνολικά κινητήρες (Bενζίνης: 1.0cc/120 ίπποι, 1.4cc/140 ίπποι, 1.6cc/204 ίπποι, Πετρελαίου: 1.6cc/115 και 136 ίπποι). Αργότερα θα προστεθεί στη γκάμα και ένας Plug-in- Hybrid.
    To Kia XCeed βασίζεται στο συμβατικό Ceed, είναι όμως κατά 4 εκατοστά πιο ψηλό, στοιχείο όμως το οποίο ουδόλως επηρεάζει την οδική του συμπεριφορά. Η ανάρτηση έχει μαλακή ρύθμιση και απορροφά ομαλά τις όποιες ανωμαλίες του οδοστρώματος, χωρίς να μεταφέρει κραδασμούς στο εσωτερικό.



    Το αυτοκίνητο είναι εύκολα ελεγχόμενο και «συνδέεται» υποδειγματικά με το δρόμο, ακόμη και αν αυτός είναι κακής ποιότητας. To Kia XCeed μπορεί να μην εφοδιάζεται με τετρακίνηση, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι αισθάνεται «άβολα» εκτός δρόμου, τουναντίον μάλιστα, καθώς μπορεί να διαχειριστεί με σχετική άνεση απλές και βατές χωμάτινες διαδρομές.



    Ο κινητήρας των 1.4 λίτρων και 140 ίππων που έφερε το μοντέλο μας λειτουργεί ήρεμα, ανεβάζοντας πρόθυμα στροφές, το κιβώτιο θα μπορούσε να είναι όμως καλύτερο στο προπαραγωγής μοντέλο, ενώ και το ESP θα πρέπει να προγραμματιστεί καλύτερα. Η Kia αναμένεται να επιληφθεί και των δύο αυτών σημείων μέχρι το λανσάρισμα του μοντέλου παραγωγής τον Σεπτέμβριο του 2019.



    Τιμές
    Στοιχεία τόσο για τις τιμές, όσο και για την κατανάλωση, δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά από την Kia. Δικές μας εκτιμήσεις: κατανάλωση κάτω από 6 λίτρα για τον 1400άρη βενζίνης και τιμή περίπου 20.000 ¤ για το μοντέλο με τον κινητήρα του 1,0 λίτρου. Και όλα αυτά με 7 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση εννοείται!



    Συμπέρασμα
    Στοιχεία όπως η αυξημένη απόσταση από το έδαφος, ο εύκολος χειρισμός, η καλή οδική συμπεριφορά σε συνδυασμό με την φημολογούμενη λογική τιμή και τα 7 χρόνια εγγύηση θα μπορούσαν να αποτελέσουν δέλεαρ για δυνητικούς πελάτες, του Kia XCEED.

     

    ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ