Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Οδηγούμε το νέο Skoda Kamiq

Διαβάστηκε από 19931 αναγνώστες - 9/10/2019

Πήρε το χρόνο της, οργάνωσε τη στρατηγική της και σκόραρε όταν ένιωσε έτοιμη. Η Skoda κάνει την δική της επίθεση με το Skoda Kamiq, στην πιο hot κατηγορία των αστικών Crossover και στρέφει δικαιωματικά όλα τα φλας της Ευρώπης πάνω της.

Ταξιδέψαμε στην ασυνήθιστα ζεστή Ελβετία, διανύσαμε αρκετά χιλιόμετρα με το ολοκαίνουργιο Skoda Kamiq και είμαστε έτοιμοι να το αξιολογήσουμε μέχρι την τελευταία του βίδα. Η τρομερή δουλειά που έχουν κάνει οι Τσέχοι στα νέας γενιάς μοντέλα τους είναι αναγνωρίσιμη ακόμα και από τον πιο σκληρό ανταγωνισμό και εμείς είμαστε παρώντες στο νέο και τρίτο μέλος της οικογένειας των SUV που ξεκινούν από K και τελειωνουν σε Q. Αρχικά το Karoq, έπειτα το Kodiaq και τώρα το Kamiq. Που διαφέρει; Τι άσσους έχει κρυμμένους, αλλά και τι χαρακτήρα βγάζει στον δρόμο;



Οι συζητήσεις στο ταξίδι για τη πορεία της εταιρίας κράτησαν ώρες και είμασταν πραγματικά έτοιμοι να το πάρουμε στα χέρια μας, και αυτή η ώρα δεν άργησε να έρθει.  Αντικρίζοντας το για πρώτη φορά από κοντά και όχι από κάποια φωτογραφία, αμέσως σκέφτεσαι, ναι είναι το πιο όμορφο Skoda. Υιοθετεί και αυτό με τη σειρά του την πασίγνωστη σχεδιαστική φιλοσοφία των Τσέχων, όμως φέρει ξεκάθαρα την δική του designάτη υπογραφή και όχι μόνο. Αρχικά να αναφέρουμε πως βασίζεται στη νέα πλατφόρμα που συναντήσαμε πριν λίγους μήνες στο νέο Scala, είναι φανερά υπερυψωμένο και προτάσσει με σιγουριά τόσο τα στοιχεία που το συνδέουν με τα αδέρφια του, όσο και με αυτά που εκείνο μας πρωτοσυστήνει. Όσον αφορά τα πρώτα, έχουμε να κάνουμε με το σχήμα της μπροστινής μάσκας και τον γνώριμο θόλο στο καπό. Στα νέα τώρα, έχουμε ολοκαίνουργια γραμμή στην οροφή, νέα φωτιστικά σύνολα αλλά και αρκετά μυώδες πίσω μέρος. Σχεδιαστικά, δεν αποκαλείται κλασσικό SUV καθώς συνδέει με ωραίο τρόπο περισσότερο στοιχεία από τις station wagon και hatchback κατηγορίες. Το μήκος του αγγίζει τα 4.241 χλστ. τοποθετώντας το πολύ μακριά από τα ομόσταυλα αδέρφια του, δίνοντας του όμως τη δυνατότητα να προσφέρει ευρύχωρη καμπίνα. Προσφέρεται και με πανοραμική οροφή, ενώ αντί για λογότυπο, φέρει τη πλήρη αναγραφή «SKODA». 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις