Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
DS 9 με νέα Plug-in υβριδική έκδοση 250 ίππων
5 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

DS 9 με νέα Plug-in υβριδική έκδοση 250 ίππων

2/12/2021

Το γαλλικό σεντάν DS 9 διαθέτει νέα Plug-in υβριδική έκδοση με απόδοση 250 αλόγων και τιμή που ξεκινάει τα 58.000 ευρώ στις γαλλικές αγορές.

Σχεδόν δύο χρόνια μετά την επίσημη παρουσίαση του, έρχεται μια νέα Plug-in υβριδική έκδοση του γαλλικού sedan DS 9, που τοποθετείται στην κορυφή της γκάμας. Ας μην ξεχνάμε, πως το DS 9 προσφέρεται επιπλέον σε έκδοση βενζίνης και Plug-in υβριδική E-Tense έκδοση, αμφότερες με απόδοση 225 ίππων. Στο μέλλον, έχει ανακοινωθεί πως θα δούμε μια ακόμη Plug-in υβριδική έκδοση με 360 άλογα και κίνηση στους τέσσερις τροχούς.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Υβριδική με 250 άλογα

Η νέα Plug-in υβριδική έκδοση εφοδιάζεται με έναν τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα 1.6 λίτρων απόδοσης 200 ίππων και ένα ηλεκτρικό μοτέρ 110 ίππων, που στο σύνολό τους προσφέρουν συνδυαστική ισχύ 250 αλόγων. Το γαλλικό sedan επιτυγχάνει την μέγιστη τελική ταχύτητα των 240 χλμ./ώρα, αλλά όταν κινείται πλήρως ηλεκτρικά δεν υπερβαίνει τα 135χλμ./ώρα. Η DS ανακοινώνει πως η ηλεκτρική αυτονομία του φτάνει τα 61 χιλιόμετρα και πως με τον φορτιστή των 7,4 kW, το αυτοκίνητο μπορεί να φορτιστεί μέχρι το 100% σε  περίπου 2,5 ώρες.

Στη Γαλλία με δύο εκδόσεις από 58.000 ευρώ

H συγκεκριμένη ηλεκτροκίνητη έκδοση είναι διαθέσιμη στη γαλλική αγορά με δύο εξοπλιστικές εκδοχές, την Performance Line+ και Rivoli+ με τις τιμές να ξεκινούν από 58.000 και 60.900 ευρώ αντίστοιχα. Το αυτοκίνητο «πατάει» πάνω σε μαύρες 19άρες ζάντες, ενώ το εσωτερικό του είναι «ντυμένο» με Alcantara και δέρμα. Τα ηλεκτρονικά συστήματα ασφάλειας και οδήγησης που προσφέρει είναι τελευταίας τεχνολογίας.

Επιβλητική και πολυτελής

To DS 9 φτάνει σε μήκος τα 4.933 χιλιοστά, με πλάτος 1.855 χιλιοστά, ύψος 1.468 χιλιοστά και μεταξόνιο 2.895 χιλιοστών και υιοθετεί την σχεδιαστική ταυτότητα της γαλλικής μάρκας που έχουμε γνωρίσει και στα υπόλοιπα μοντέλα της, με τη γρίλια και τα φωτιστικά σώματα να έχουν αρκετές ομοιότητες. Η παρουσία χρωμίου είναι πλουσιοπάροχη σε όλο το αμάξωμα, όπως στα πλαίσια των παραθύρων και γύρω από τα φωτιστικά σώματα, ενώ το μοτίβο από «διαμάντια» των πίσω φώτων σε μαγνητίζει. Στο κεντρικό ταμπλό κυριαρχούν δύο μεγάλες οθόνες, μια για το σύστημα infotainment και μια για τον πίνακα οργάνων, το τιμόνι με την επίπεδη βάση και τον επιλογέα ταχυτήτων να προσφέρουν μια δόση πολυτέλειας.

Η άποψη των Γάλλων στην πολυτέλεια, από την DS 9.
Υβριδική με σχεδιαστική ισχύ 250 άλογα.
Ξεκινάει από 58.000 ευρώ προς το παρόν στη Γαλλία .
Περιμένουμε και μια Plug-in έκδοση με 360 άλογα και κίνηση στους 4 τροχούς.
Θα καταφέρει το DS 9 να κοιτάξει στα ίσια την κυριαρχία των γερμανών ανταγωνιστών;

 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε