Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Dacia Duster: Η μυστική συνταγή της επιτυχίας
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Dacia Duster: Η μυστική συνταγή της επιτυχίας

23/2/2022

Φέτος, το Dacia Duster γιορτάζει τα 2 εκατομμύρια πωλήσεις, σε σχεδόν 60 χώρες. Αυτή είναι η ιστορία μιας 10ετούς και πλέον πορείας, την οποία οι μηχανικοί, οι σχεδιαστές και ειδικά οι πελάτες δεν πρόκειται να ξεχάσουν ποτέ.

Το παρασκήνιο ενός «Success Story»

Η ιστορία της Dacia χαρακτηρίζεται από μία πορεία κατά την οποία η μία επιτυχία διαδέχεται την άλλη. Μετά τη δημιουργία του Logan το 2004, ακολούθησε ένα ακόμα αστέρι που έκανε την εμφάνισή του στον κόσμο της αυτοκινητοβιομηχανίας το 2010: Και αυτό είναι το Dacia Duster. Ένα εμβληματικό προϊόν που κατάφερε να κάνει δημοφιλή και προσιτά τα SUV, ένα μοντέλο που βρέθηκε να διασχίζει πολλούς δρόμους, από την παγωμένη Σιβηρία, έως την έρημο του Μαρόκου. Ένα στιβαρό όχημα με εμφάνιση και ικανότητες πραγματικού 4WD, σχεδιασμένο με γνώμονα τις οικογενειακές ανάγκες και έτοιμο να αντιμετωπίσει κάθε πρόκληση.

Καθήστε αναπαυτικά και ακολουθήστε μας σε μία αναδρομή που ξεκινάει πριν από 12 χρόνια, το 2010. Τα καθημερινά ρούχα και τα ανθεκτικά τζιν είναι της μόδας, ενώ οι πολυτελείς μάρκες είναι εκτός. Οι νέες τάσεις ταυτίζονται με την άνεση και την απλότητα. Το αυτοκίνητο των ονείρων σας είναι, πλέον, τόσο λιτό και χαλαρό όσο εσείς. Θέλετε ένα πραγματικό SUV, που να μην είναι όμως απαρχαιωμένο! Ενώ η αγορά των SUV γνωρίζει τεράστια ανάπτυξη, τα περισσότερα μοντέλα είναι είτε πολύ ακριβά και σοφιστικέ, ή πολύ απλοϊκά και «φτωχά». Και ξάφνου ήρθε το Duster. Προσιτό, στιβαρό και στιλάτο, σε πλήρη αρμονία με τις τάσεις της κοινωνίας και αυτό που πραγματικά αναζητούν οι πελάτες. Ένα αυτοκίνητο που έγινε γρήγορα ένα μοντέλο σύμβολο, τόσο για τη Dacia, όσο και για ολόκληρη την αυτοκινητοβιομηχανία. Από το 2010, το Duster μοντέλο έχει γνωρίσει τεράστια εμπορική επιτυχία, γεγονός που επιβεβαιώνεται από τα 2 εκατομμύρια πωλήσεις που έχει καταγράψει παγκοσμίως. Ας απολαύσουμε παρέα τη διαδρομή! 

 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Ένα μεγάλο ταξίδι από το Ελσίνκι στην Άγκυρα!

Ας ξεκινήσουμε το ταξίδι μας από τη χώρα που φτιάχνεται το Duster, τη Ρουμανία, με ορισμένα βασικά στοιχεία για το εργοστάσιο του Mioveni. Θα συνεχίσουμε αφήνοντας πίσω τη γραμμή παραγωγής και θα κατευθυνθούμε στην Ιταλία για ένα ποδοσφαιρικό αγώνα, ενώ κατόπιν θα βρεθούμε λίγο πιο μακριά, ανεβαίνοντας στην υψηλότερη κορυφή του πλανήτη. Και αν αυτό δεν είναι αρκετό, θα περάσουμε από τη Φιλανδία πριν καταλήξουμε νότια στην Τουρκία. Θα καταφέρετε να μας ακολουθήσετε; 2 εκατομμύρια Duster δεν είναι και λίγα! 

Όταν η επιλογή των «απαραίτητων» είναι τρόπος ζωής

Οι πελάτες του Duster είναι όλοι ετερόκλητοι και βρίσκονται σε ολόκληρο τον κόσμο. Ωστόσο, έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: τα «απαραίτητα» θεωρούνται γι΄ αυτούς τρόπος ζωής. Εδώ ακολουθούν μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία που ίσως δεν γνωρίζετε: 

Στη Μεγάλη Βρετανία οι γυναίκες αγοραστές του Dacia Duster είναι περισσότερες, ποσοστιαία, από τους άνδρες.    

Η Τουρκία έχει τους νεότερους ηλικιακά αγοραστές Duster (42 ετών κατά μέσο όρο), ενώ είναι κυρίως οικογενειάρχες (κατά 62% με παιδιά). 

Στη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Μεγάλη Βρετανία, την Ισπανία και την Ιταλία, οι αγοραστές Duster αγαπούν την ύπαιθρο: το 23% λατρεύει το περπάτημα και την πεζοπορία, το 12% το ποδήλατο και το 9% τα ταξίδια. 

Στις πέντε αυτές χώρες, το 44% των πελατών ζει σε αγροτικές περιοχές, το 30% σε μικρές πόλεις, το 10% σε μεσαίες/μεγάλες πόλεις και το 11% στα προάστια. 

Οι βασικοί λόγοι για τους οποίους οι πελάτες αγοράζουν Duster, είναι η τιμή του (κατά 56%), ο σχεδιασμός του (κατά 20%) ή η αξιοπιστία του (κατά 16%). 

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε