Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Δεν εγκρίνουν το GT-R γιατρού, ως όχημα έκτακτης ανάγκης

30/9/2021

Ο Δρ. Micheal Livingston χρησιμοποιεί το προσωπικό του GT-R σε επείγοντα περιστατικά, κινδυνεύοντας τόσο από κλήσεις και πρόστιμα, όσο και από εμπλοκή σε ατύχημα. Παρόλα αυτά το Αυστραλιανό Υπουργείο Μεταφορών δεν έκανε δεκτό το αίτημά του, να γίνει το GT-R όχημα έκτακτης ανάγκης. Πάμε καλά;

Για να σωθούν ανθρώπινες ζωές σε έκτακτα περιστατικά υγείας είναι αυτονόητο ότι πρέπει να υπάρξει άμεση επέμβαση του γιατρού στο σημείο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο Δρ. Micheal Livingston, ο οποίος επιβλέπει δύο κλινικές στην Αυστραλία, επιλέγει να χρησιμοποιήσει το Nissan GT-R του για να μετακινηθεί γρήγορα από τη μια πόλη στην άλλη. Η άμεση επέμβαση ενός γιατρού στο σημείο είναι απαραίτητη για να σωθούν ανθρώπινες ζωές σε έκτακτα περιστατικά υγείας.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »


Παρότι λοιπόν θέτει εαυτόν σε κίνδυνο όταν μετακινείται με αυτές τις ταχύτητες, φαίνεται πως η χρήση του προσωπικού του αυτοκινήτου σώζει ζωές. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι νωρίτερα την φετινή χρονιά, ένα μωρό ενός έτους που έπασχε από βρογχίτιδα και χρειαζόταν επείγουσα περίθαλψη σώθηκε από την έγκαιρη επέμβαση του Δρ. Micheal Livingston ο οποίος ενώ βρισκόταν σε απόσταση 30 λεπτών μακριά οδήγησε με μεγάλη ταχύτητα και κατάφερε να σώσει το μωρό.

Ο γιατρός ζήτησε να εγκριθεί το προσωπικό του Nissan GT-R ως όχημα έκτακτης ανάγκης έτσι ώστε κατά τη διάρκεια ενός επείγοντος  περιστατικού, να μην κινδυνεύει από κλήσεις και πρόστιμα εξαιτίας της ταχύτητας με την οποία κινείται. Εάν το αίτημά του εγκριθεί, τότε το GT-R θα αποκτήσει φάρο και σειρήνες που θα διευκολύνουν την κίνησή του και φυσικά θα μειώσουν τις πιθανότητες εμπλοκής του σε κάποιο ατύχημα. Επίσης θα πρέπει ο Δρ. Micheal Livingston να περάσει από ειδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα έτσι ώστε να πιστοποιηθεί ότι διαθέτει τι ς κατάλληλες ικανότητες ώστε να ανταπεξέλθει στις δύσκολες και επικίνδυνες συνθήκες οδήγησης κάτω  από τέτοιες καταστάσεις.

 Το Υπουργείο Μεταφορών της Αυστραλίας  όμως, αρνήθηκε να κάνει δεκτό το αίτημα του γιατρού χρησιμοποιώντας σαν επιχείρημα το ότι οι άνδρες οδηγοί είναι επιρρεπείς στην γρήγορη οδήγηση, ενώ το Nissan GT-R δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να πάρει έγκριση, αφού δεν αποτελεί μέρος του κρατικού δικτύου υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης.
Φαίνεται λοιπόν ότι ο γιατρός είτε θα επιλέξει να συνεχίσει να χρησιμοποιεί το αυτοκίνητό του σε ένα καθεστώς ημιπαρανομίας ή ημινομιμότητας αν θέλετε, ή αν επιλέξει την οδό που του προτείνει το Υπουργείο, θα χρησιμοποίει μόνο κρατικά πιστοποιημένα οχήματα. 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε