Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
7 φωτογραφίες »

Δοκιμάζουμε Ford Puma 1.0 ST-Line X 155 PS mHEV

10/11/2020

Με μοναδική εμφάνιση, 1.000άρη υβριδικό Ecoboost κινητήρα και εξελιγμένο τεχνολογικό προφίλ, το Ford Puma έρχεται με θράσος να κάνει κουμάντο...

Τα B-SUV είναι με διαφορά η πιο καυτή κατηγορία στην αυτοκίνηση και όλες οι εταιρίες έχουν στρέψει σχεδόν αποκλειστικά την προσοχή τους προς αυτήν. Η Ford δεν βιάστηκε, πήρε τον χρόνο της, ανέπτυξε τη τεχνολογία της και έφερε στη ζωή ένα Puma, με σκοπό να κυβερνήσει στην πιο ενδιαφέρουσα αυτοκινητιστική ζούγκλα. Δοκιμάζουμε την ST-Line X έκδοση με τον ήπια υβριδικό 1.000άρη των 155 ίππων και μεταφέρουμε…

Εμφάνιση-σχεδίαση: Αθλητικό SUV με αρμονία στην εμφάνιση
Το ολοκαίνουργιο Puma της Ford, καταφέρνει να συνδυάσει εκλεπτυσμένα σχεδιαστικά στοιχεία σε ένα καθαρόαιμο πλέον crossover καμβά. Χρησιμοποιώντας την ίδια βάση με τον μικρότερο αδελφό του Fiesta, δημιουργεί την δική του σχεδιαστική ταυτότητα, απαιτώντας την ξεχωριστή του θέση ανάμεσα στο πιο trendy μοντέλα της κατηγορίας. Την άμεσα αναγνωρίσιμη σιλουέτα του υπογράφουν τα προτεταμένα τόξα θόλων των τροχών, η γεμάτη στοιχεία χρωμίου κυψελοειδής νέα μάσκα αλλά και τα «δαχτυλίδια» των προβολέων ομίχλης που είναι ενσωματωμένοι στις εμπρός «αεροκουρτίνες». Την μοντέρνα και νέα σχεδιαστική φιλοσοφία ολοκληρώνουν τα εκ νέου σχεδιασμένα πίσω φωτιστικά σώματα, αλλά και οι εσοχές του πίσω μέρους που δημιουργούν μία 3D εικόνα. Το Ford Puma της δοκιμής ανήκει στην έκδοση ST-Line Χ έχοντας και σπορ πινελιές που το κάνουν ακόμα πιο εντυπωσιακό όπως ο χαρακτηριστικός εμπρός προφυλακτήρας ST-Line, ο πίσω διαχύτης ιδίου χρώματος, οι 18άρες ζάντες ελαφρού κράματος, το πίσω σπόιλερ και η χρωμιωμένη απόληξη της εξάτμισης.  Με μήκος 4.207χλστ., μεταξόνιο 2.588χλστ. και πλάτος 1.805χλστ. παραμένει ευέλικτο, έχοντας όμως χώρους για κάθε απαίτηση.
 
Εσωτερικό: Εντυπωσιακός ψηφιακός πίνακας οργάνων και προσεγμένη ποιότητα
Ο εσωτερικός διάκοσμος του νέου Puma είναι εξίσου εντυπωσιακός και μοντέρνος, με την εξωτερική εικόνα του μοντέλου. Έχοντας αντλήσει αρκετή έμπνευση από το Fiesta Active έρχεται να προάγει την ποιότητα χρησιμοποιώντας καλά και ποιοτικά υλικά και πείθοντας ακόμα και τον πιο δύσπιστο με την συναρμογή του. Στο κέντρο του ταμπλό ξεχωρίζει η οθόνη αφής του συστήματος infotainment SYNC 3 (με δυνατότητα ασύρματης φόρτισης κινητού), την παράσταση όμως κερδίζει με διαφορά ο ολοκαίνουργιος ψηφιακός πίνακας οργάνων 12.3 ιντσών με εντυπωσιακά γραφικά αλλά και δυνατότητα διαμόρφωσης. Η οδηγοκεντρική φιλοσοφία δεν λείπει και έτσι ο οδηγός απολαμβάνει σωστή απόσταση από όλα τα επί μέρους μπουτόν. Η πλήρως hi-tech εικόνα έρχεται να απογειωθεί από το ηχοσύστημα B&O με δέκα ηχεία, ενώ οι σπορτίφ πινελιές της ST-Line έκδοσης, δυναμιτίζουν την ατμόσφαιρα με κόκκινες διάσπαρτες ραφές, αλουμινένια πεντάλ,  flat bottomed τιμόνι αλλά και επενδύσεις δέρματος σε πόρτες και στα πλαϊνά των καθισμάτων.



Εξοπλισμός
Το νέο Ford Puma εκτός των άλλων, καταφέρνει να ξεχωρίσει και για έναν ακόμη λόγο. Αυτό δεν είναι άλλος από την πλούσια λίστα εξοπλισμού που το συνοδεύει, ειδικά στην πλούσια ST-Line X έκδοση που είχαμε στα χέρια μας. Συναντάμε λοιπόν μεταξύ άλλων, Σύστημα Pre-Collision Assist (σύστημα με λειτουργία ανίχνευσης πεζών παρακολουθεί πόσο κοντά βρίσκεστε σε άλλα οχήματα και πεζούς με δυνατότητα αυτόματου φρεναρίσματος), σύστημα Blind Spot Information System το οποίο σας ειδοποιεί με φωτεινές ενδείξεις στους εξωτερικούς καθρέφτες, προβολείς LED με σύστημα αυτόματης αλλαγής μεγάλης σκάλας προβολέων Auto High Beam (AHB), Intelligent Adaptive Cruise Control και ευρυγώνια κάμερα οπισθοπορείας: Στο κομμάτι της ψυχαγωγίας συναντάμε το σύστημα Ford SYNC 3 με οθόνη αφής 8 ιντσών στο κέντρο του ταμπλό, σύστημα Ford Pass Connect, ψηφιακό πίνακα οργάνων, ηχοσύστημα B&O με 10 ηχεία, hill assist, σύστημα παραμετροποίησης οδήγησης και σύστημα ασύρματης φόρτισης κινητού.

Χώροι: Με πορτ-παγκάζ που πλένεται με το… λάστιχο
Το νέο Puma εκμεταλλεύεται πολύ σωστά τις μεγαλύτερες από το Fiesta διαστάσεις και καταφέρνει να προσφέρει, εκτός από μία άψογη θέση στον οδηγό, καλούς χώρους και για τους υπόλοιπους επιβάτες. 4 ενήλικες λοιπόν θα φιλοξενηθούν με άνεση και χωρίς ιδιαίτερες παραχωρήσεις, ενώ εκεί που έχουν δώσει ρέστα οι μηχανικοί, είναι στον χώρο αποσκευών. Ο συγκεκριμένος των 401 λτ. διαθέτει και έναν έξτρα αποθηκευτικό MegaBox χώρο, ο οποίος αγγίζει τα 80 λτ. και μπορεί να πλυθεί μέχρι και με λάστιχο (διαθέτει τάπα αποστράγγισης). Σε όλη την παραπάνω ευρυχωρία και ευχρηστία, προσθέστε και hands-free λειτουργία ανοίγματος του πορτ-παγκάζ. Είπαμε, κοιτάει την κορυφή σε κάθε τομέα, και δεν αστειευόμασταν.

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις