Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Κινητήρας: Συνδυαστική ισχύς 220 ίππων
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Κινητήρας: Συνδυαστική ισχύς 220 ίππων

Διαβάστηκε από 10175 αναγνώστες - 29/10/2021

Το Plug-In υβριδικό Mini Countryman κρύβει κάτω από το καπό του έναν Twin-Power Turbo κινητήρα, ο οποίος είναι τρικύλινδρος και η χωρητικότητά του αγγίζει τα 1,5 λτ. Αποδίδει 125 ίππους, αλλά σε συνδυασμό με τον ηλεκτροκινητήρα, η ισχύς εκτοξεύεται στους 220 ίππους και η ροπή στα 385 Nm. Την τροφοδοσία του ηλεκτρικού μοτέρ έχει αναλάβει μία μπαταρία 10 kWh και το αποτέλεσμα είναι το ηλεκτρικό Mini να είναι σε θέση να κινηθεί αμιγώς ηλεκτρικά για έως 61 χλμ. και για ταχύτητες που δεν ξεπερνούν τα 135 χλμ./ώρα. Η κίνηση περνά και στους δύο άξονες μέσω αυτόματου κιβωτίου έξι σχέσεων (Steptronic) και η διαδικασία των 0-100 χλμ./ώρα έρχεται σε διάστημα μόλις 6,8 δλ. και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 196 χλμ./ώρα. Τέλος, σε επίπεδο κατανάλωσης, με τις μπαταρίες πλήρως φορτισμένες, η Mini ανακοινώνει έως μόλις 2 λτ./100 χλμ.

Κοινοποίησέ το »


Στο δρόμο: Με τρία προγράμματα οδήγησης
Τα μοντέλα της Mini φημίζονται για την κορυφαία τους οδηγική συμπεριφορά και το Plug-In υβριδικό Mini Couper SE Countryman ALL4 δεν αποτελεί εξαίρεση. Η αίσθηση του τιμονιού είναι ακριβής, η ηλεκτρική λειτουργία εντυπωσιακή σε αστικό περιβάλλον, ενώ στον αυτοκινητόδρομο θερμικό μοτέρ και ηλεκτροκινητήρας συνεργάζονται υποδειγματικά. Ο οδηγός είναι σε θέση να επιλέξει ανάμεσα από τρία προγράμματα οδήγησης, όπου το AUTO eDRIVE ενεργοποιεί το θερμικό μοτέρ μόλις η ταχύτητα του οχήματος ξεπεράσει τα 80 χλμ./ώρα. Στην περίπτωση που θα επιλεχθεί το MAX eDRIVE, ο κινητήρας βενζίνης ενεργοποιείται μετά τα 135 χλμ./ώρα αξιοποιώντας πλήρως την ηλεκτρική ενέργεια. Τέλος, στην περίπτωση που ο χρήστης επιθυμεί την φόρτιση της μπαταρίας από τον κινητήρα βενζίνης, επιλέγει το SAVE BATTERY και πραγματοποιείται φόρτιση μέχρι το επίπεδο να αγγίξει το 90%.



Η τιμή του Plug-In υβριδικού Mini Couper SE Countryman ALL4 ξεκινά από τα 40.780 ευρώ και οι εκπομπές ρύπων περιορίζονται στα μόλις 39 γρ./χλμ. με αποτέλεσμα να απαλλάσσεται από τα τέλη κυκλοφορίας.

Συμπέρασμα
Το Plug-In υβριδικό Mini Couper SE Countryman ALL4 διαθέτει μοντέρνα σχεδιαστικά στοιχεία, τις ανέσεις των σύγχρονων SUV και όλα τα πλεονεκτήματα των Plug-In υβριδικών συστημάτων. Όσο για την τιμή του, το συγκεκριμένο ποσό είναι φυσιολογικό για ένα εξηλεκτρισμένο μοντέλο που ξεχωρίζει στο δρόμο.

ή πηγαίνετε κατευθείαν στη σελίδα που σας ενδιαφέρει

Κοινοποίησέ το »