Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
2 φωτογραφίες »

Κινητήρας: Από τους 100 στους 92 ίππους

Διαβάστηκε από 5119 αναγνώστες - 23/7/2021

Ο νέος τρικύλινδρος 1.000άρης μας είχε ξανά συστηθεί πρόσφατα, οπότε αυτή τη φορά έμενε να δούμε πως συνεργάζεται με το αυτόματο κιβώτιο συνεχώς μεταβαλλόμενων σχέσεων. Ως προς τον κινητήρα, το ένα και μοναδικό διαθέσιμο μοτέρ στη γκάμα του Micra είναι τρικύλινδρο, υπερτροφοδοτούμενο και η χωρητικότητά του αγγίζει τα 999 κ.εκ. Μόνο που στην προκειμένη περίπτωση έχουμε μία μικρή μείωση της ισχύος από τους 100 στους 92 ίππους προκειμένου να υπάρξει συμμόρφωση στις αυστηρότερες περιβαλλοντικές προδιαγραφές. Ωστόσο, συνεχίζει να παραμένει επαρκής αφού η μέγιστη τιμή της ροπής των 144 Nm έρχεται από τις μόλις 2.000 σ.α.λ. Η κίνηση περνά ασφαλώς στους εμπρός τροχούς μέσω του αυτόματου κιβωτίου και το αμάξωμα των περίπου 1.100 κιλών επιταχύνει στα 0-100 χλμ./ώρα σε περίπου 14 δλ., ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 171 χλμ./ώρα. Σχετικά με την κατανάλωση, η επίσημη αντιπροσωπεία αναφέρει 6,1-6,4 λτ./100 χλμ., τιμή που είναι πέρα για πέρα ρεαλιστική.

Kοινοποίησε το »


Στο δρόμο: Στιβαρό και σε αυξημένες ταχύτητες
Οι θετικές μας εντυπώσεις για την οδηγική συμπεριφορά του νέου Nissan Micra είχαν εκφραστεί και στην πρώτη δοκιμή, ενώ τώρα το CVT έρχεται να βελτιώσει ακόμα περισσότερο την άνεση στο αστικό περιβάλλον. Η σφικτή ανάρτηση δεν προβληματίζει ιδιαίτερα στο αστικό περιβάλλον, ενώ στον αυτοκινητόδρομο η σταθερότητα είναι ανώτερη του ανταγωνισμού. Το τιμόνι προσφέρει την απαιτούμενη πληροφόρηση στον οδηγό και τα φρένα δείχνουν ακούραστα ακόμα και σε παρατεταμένη πίεση, παρά την ύπαρξη ταμπούρων στον πίσω άξονα. Ως προς τον κινητήρα, η απουσία των 8 ίππων δεν είναι τόσο αισθητή, ωστόσο ειδικά με το κιβώτιο CVT, η επιτάχυνση σε καμία περίπτωση δε θα ενθουσιάσει τους πιο ενθουσιώδης. Τέλος, το αυτόματο κιβώτιο λειτουργεί ομαλά, εκτοξεύοντας τα επίπεδα άνεσης και ευκολίας στις καθημερινές μετακινήσεις.



Η τιμή του ανανεωμένου Nissan Micra με τον τρικύλινδρο κινητήρα βενζίνης των 92 ίππων ξεκινά  από τα 14.990 ευρώ στη βασική έκδοση με το μηχανικό κιβώτιο πέντε σχέσεων. Στην περίπτωση της αυτόματης έκδοσης με το CVT, η τιμή εκκίνησης ορίζεται στα 16.190 ευρώ.

Συμπέρασμα
Ο ανταγωνισμός στην κατηγορία των supermini είναι αυξημένος, αλλά το Nissan Micra καταφέρνει να παραμένει «φρέσκο» με το νέο κινητήρα που προσαρμόζεται στα αυστηρά περιβαλλοντικά όρια, πετυχαίνοντας ταυτόχρονα βελτίωση ως προς τις ανάγκες σε καύσιμο. Ταυτόχρονα, διαθέτει ένα ολοκληρωμένο σύνολο που θα αποδειχθεί «σκληρός» αντίπαλος για τους ανταγωνιστές.

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει

Kοινοποίησε το »