Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
4 φωτογραφίες »

Δοκιμάζουμε το Renault Kadjar των 140 ίππων

7/1/2021

Ο ανταγωνισμός στην κατηγορία των μικρομεσαίων SUV «φουντώνει» και οι Γάλλοι, στην προσπάθεια τους να διατηρήσουν τον φρέσκο χαρακτήρα του Renault Kadjar, προχώρησαν σε μία ήπια ανανέωση.

Η κατηγορία των μικρομεσαίων SUV έχει κερδίσει μεγάλο μερίδιο της αγοράς τα τελευταία χρόνια. Ο ανταγωνισμός είναι έντονος, αλλά το Renault Kadjar κατάφερε να «κερδίσει» το δικό του κοινό πουλώντας σχεδόν μισό εκατομμύριο αντίτυπα την τελευταία πενταετία. Όλα αυτά σε ένα περιβάλλον που «κινείται» και το παρόμοιο Nissan Qashqai, με το δεύτερο να έχει αποδείξει πόσο σκληρός αντίπαλος είναι. Στα χέρια μας βρέθηκε η ανανεωμένη έκδοση με τον υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα βενζίνης των 140 ίππων και το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.

Το αμάξωμα του Renault Kadjar αναβαθμίστηκε σε αρκετά σημεία και απέκτησε έναν πιο επιβλητικό χαρακτήρα. Ταυτόχρονα κέρδισε μερικά χιλιοστά σε μήκος, αγγίζοντας πλέον τα 4.489 χλστ. Στο εμπρός τμήμα συναντάμε έναν ανασχεδιασμένο προφυλακτήρα, τα φωτιστικά σώματα με το χαρακτηριστικό πλέον σχήμα «C-Shaped» της γαλλικής φίρμας και κάτω από αυτά τα μεγαλύτερα πλαίσια για τους προβολείς ομίχλης. Παρόμοιες αλλαγές εντοπίζονται και στο πίσω μέρος, με το νέο προφυλακτήρα και τα LED φωτιστικά σώματα. Κατά τα άλλα, η σχεδίαση του αμαξώματος παραμένει δυναμική με αρκετές καμπύλες να δημιουργούν ένα επιβλητικό αποτέλεσμα.



Εσωτερικό: Παραμένει ποιοτικό
Στο εσωτερικό το κλίμα είναι λίγο πολύ γνωστό, με τις αλλαγές να είναι πιο περιορισμένες. Το σύνολο των υλικών παραμένουν ποιοτικά και μαλακά, οι θήκες για μικροαντικείμενα είναι ιδιαίτερα πρακτικές, ενώ στον στάνταρ εξοπλισμό βρίσκεται μία ευανάγνωστη οθόνη αφής και ο ψηφιακός πίνακας οργάνων πίσω από το τιμόνι. Η πρώτη φέρει, εκτός των άλλων, ενσωματωμένο σύστημα πλοήγησης και το «Renault EASY CONNECTΑ», που επιτρέπει σύνδεση με το κινητό σας τηλέφωνο. Ανασχεδιασμός υπάρχει και στην κονσόλα του συστήματος κλιματισμού, όπου οι «φυσικοί» διακόπτες δείχνουν πιο ποιοτικοί συγκριτικά με το παρελθόν, αλλά και πιο πρακτικοί, βελτιώνοντας σημαντικά την εργονομία. Οι χώροι του Renault Kadjar παραμένουν στα ίδια επίπεδα και θα καλύψουν με το παραπάνω τις ανάγκες μίας οικογένειας. Όσο για τον χώρο αποσκευών, τα 527 λίτρα στέκονται καλά σε σχέση με τον ανταγωνισμό.


 

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις