Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Δοκιμάζουμε το νέο DS3 Crossback των 100 ίππων

Διαβάστηκε από 9193 αναγνώστες - 23/1/2020

Η DS για άλλη μια φορά ταράζει τα νερά της αυτοκίνησης, δίνοντας στην κατηγορία των αστικών crossover το κερασάκι που της έλειπε. Με το άκρως avant guard νέο DS3 Crossback τραβάει όλα τα βλέμματα και ανεβάζει την λέξη σικ πολλά επίπεδα.

Τι τεχνολογίες φέρνει αλλά και με ποια μηχανικά σύνολα θα ανταγωνιστεί τους άλλους παίκτες της κατηγορίας όπως το Audi Q2 και το Mini Countryman;  Ώρα να τα δούμε όλα αναλυτικά, δοκιμάζοντας την πιο ήπια έκδοση, με τον 1.200άρη PureTech κινητήρα απόδοσης 100 ίππων και ανακαλύπτοντας όλες τις χάρες του πιο εντυπωσιακού μικρού crossover της αγοράς. Αρχικά οφείλουμε να αναφέρουμε πως το DS3 Crossback είναι το πρώτο μοντέλο που «πατάει» στην νέα πλατφόρμα του ομίλου Peugeot-Citroen, CMP. Η συγκεκριμένη ξεχωρίζει για την αυξημένη ακαμψία της, το μειωμένο κατά 35 κιλά βάρος αλλά και τις πολλές δυνατότητες για αυτόνομη οδήγηση.



Είναι φανερό λοιπόν πως η DS ρίχνει όλο το βάρος της στο νέο της Crossover, στο οποίο εκτός από μηχανολογικά, κατάφερε να μεγαλουργήσει και σχεδιαστικά. Σε έναν καμβά μήκους 4.118 χλστ. και πλάτους  1.791 χλστ. οι υπεύθυνοι πραγματικά ζωγράφισαν και έχτισαν ένα σύνολο που αναγκάζει όλα τα κεφάλια να γυρίσουν. Στο μπροστινό μέρος η εξαγωνική - πλεκτή μάσκα και τα ιδιόμορφα φανάρια με LED προβολείς δηλώνουν από μακριά πως πρόκειται για ένα DS, ενώ στο πλάι οι «pop up» κρυμμένες χειρολαβές δίνουν το κάτι παραπάνω. Το πίσω μέρος είναι εξίσου εντυπωσιακό  με τις ζάντες 18 ιντσών και την κατά 170 χλστ. απόσταση από το έδαφος να το δείχνουν αρκετά πιο επιβλητικό. Πάντως μην αγχώνεστε, δεν πρόκειται να οδηγήσετε το ίδιο εμφανισιακά DS3 Crossback με κανέναν άλλον, μιας και οι επιλογές εξατομίκευσης είναι δεκάδες και εφαρμόζονται τόσο στην εξωτερική εμφάνιση, όσο και στο εσωτερικό και τον εξοπλισμό.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις