Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Κινητήρας: Με λιγότερα από 8 ευρώ στα 100 χλμ.
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Κινητήρας: Με λιγότερα από 8 ευρώ στα 100 χλμ.

Διαβάστηκε από 7234 αναγνώστες - 5/11/2021

Η Dacia ανήκει στον όμιλο Groupe Renault, ο οποίος «στοιχηματίζει» στο υγραέριο. Έτσι, η τακτική που ακολουθήθηκε στο Dacia Duster ισχύει και στην περίπτωση του Sandero, το οποίο φέρει μοτέρ διπλού καυσίμου. Αναλυτικότερα, κάτω από το καπό βρίσκεται ο γνωστός τρικύλινδρος κινητήρας TCe χωρητικότητας 999 κ.εκ., ο οποίος με χρήση LPG αποδίδει 100 ίππους (91 με βενζίνης) και 170 Nm ροπής (160 με βενζίνης). Όπως συνέβη και σε άλλα μοντέλα με το ίδιο μοτέρ, η κίνηση περνά στους εμπρός τροχούς μέσω μηχανικού σασμάν έξι σχέσεων. Το μεγάλο ενδιαφέρον στρέφεται στην κατανάλωση, η οποία με χρήση υγραερίου διαπιστώσαμε ότι κυμαίνεται κατά μέσο όρο κοντά στα 8 λτ./100 χλμ. Με την τιμή του υγραερίου να αγγίζει τα 0,9 ευρώ, συμπεραίνουμε ότι με 7.2 ευρώ είναι εφικτό να διανύσει κανείς μία απόσταση της τάξης των 100 χλμ. Εντυπωσιακή είναι και η αυτονομία, η οποία σε θεωρητικό επίπεδο μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 1.464 χλμ.

Κοινοποίησέ το »


Στο δρόμο: Τίμιος «εργάτης» με τα όλα του
Σίγουρα δεν πρόκειται για ένα μοντέλο που υπόσχεται οδηγικές συγκινήσεις, άλλωστε δεν κατασκευάστηκε γι αυτόν το λόγο. Ωστόσο, το νέο Dacia Sandero Streetway εμφανίζεται πιο δυναμικό από το παρελθόν και βασίζεται στην πλατφόρμα CMF-B των Nissan και Renault. Το τιμόνι ενδεχομένως να φανεί σχετικά μαλακό και δεν προσφέρει την καλή πληροφόρησης, ωστόσο σε καθημερινές αστικές μετακινήσεις αποδεικνύεται ικανοποιητικό. Το ίδιο ισχύει και για την ανάρτηση, η οποία και πάλι εστιάζει κυρίως στις άνετες μετακινήσεις των επιβατών. Όσον αφορά στον κινητήρα, οι επιδόσεις είναι ικανοποιητικές, με τα 0-100 χλμ./ώρα να έρχονται σε 11,4 δλ. όταν ο οδηγός έχει επιλεγμένη την τροφοδοσία του κινητήρα με υγραέριο.



H τιμή εκκίνησης του νέου Sandero Stepway ορίζεται στα 12.280 ευρώ καθιστώντας το νέο μοντέλο της Dacia ένα από τα πιο προσιτά crossover της αγοράς, με το μοντέλο να καλύπτεται από 5ετή εργοστασιακή εγγύηση και δωρεάν οδική βοήθεια 3 ετών. Τέλος, για την έκδοση δοκιμής με τον κινητήρα διπλού καυσίμου, η τιμή εκκίνησης ορίζεται στα 14.120 ευρώ.

Συμπέρασμα
Το νέο Dacia Sandero Streetway είναι ένα προσιτό αυτοκίνητο πόλης με ενδιαφέρουσα εμφάνιση και η τιμή του αποτελεί δέλεαρ για όσους αναζητούν ένα τίμιο και ευρύχωρο μοντέλο. Ειδικά στην έκδοση διπλού καυσίμου, ο κινητήρας συνδυάζει το νεύρο με τα χαμηλά έξοδα μετακίνησης.

ή πηγαίνετε κατευθείαν στη σελίδα που σας ενδιαφέρει

Κοινοποίησέ το »