Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

    Φωτεινό εσωτερικό με όλες τις ανέσεις

    Διαβάστηκε από 31091 αναγνώστες - 15/3/2020

    Το Hyundai Kona διαθέτει έναν άκρως νεανικό και φωτεινό εσωτερικό διάκοσμο, που πραγματικά τα προσφέρει όλα, χωρίς να κουράζει με φορτωμένη εικόνα. Την σύγχρονη υπογραφή του έρχεται να αποτυπώσει έμπρακτα η οθόνη του συστήματος infotainment στο κέντρο του ταμπλό που ξεκινάει από τις 7 ίντσες και μπορεί να φτάσει μέχρι και τις 10.25, αλλά και ο ανασχεδιασμένος πίνακας οργάνων. Ο τελευταίος μάλιστα είναι ο μόνος που υπενθυμίζει στον οδηγό πως βρίσκεται σε ένα υβριδικό σύνολο καθώς παρέχει επιπλέον όργανο για τις αντίστοιχες πληροφορίες κατάστασης του ηλεκτρικού συνόλου. Στον τομέα των υλικών, όπως και στα περισσότερα μοντέλα της συγκεκριμένης κατηγορίας, έχουν χρησιμοποιηθεί κυρίως σκληρά πλαστικά, τα οποία όμως δεν ενοχλούν καθόλου στην εικόνα του συνόλου, καθώς απολαμβάνουν ιδιαίτερο φινίρισμα αλλά και προσεγμένο επίπεδο συναρμογής. Η αίσθηση που αποκομίζει ο οδηγός από την θέση του, είναι καθαρά SUV και μάλιστα θα λέγαμε πως σου δίνει και μία αίσθηση ανωτερότητας στο δρόμο, παρά τις όχι και τόσο πομπώδεις διαστάσεις του μοντέλου.



    Το υβριδικό σύστημα δεν επηρεάζει στο ελάχιστο τους προσφερόμενους χώρους
    Οι υπεύθυνοι της κορεάτικης εταιρίας τοποθέτησαν την μπαταρία την μπαταρία του υβριδικού συστήματος κάτω από τα καθίσματα και προκειμένου να μείνουν οι χώροι ανεπηρέαστοι, μείωσαν την χωρητικότητα του ρεζερβουάρ στα 38 λίτρα.  Έτσι το 2.600 χλστ. μεταξόνιο παρέχει πολύ καλούς για 4 επιβάτες χώρους, ενώ το ιδιαίτερα μεγάλο πλάτος δίνει το δικαίωμα της φιλοξενίας και ενός πέμπτου επιβάτη, με μικρές παραχωρήσεις. Το πορτ-παγκάζ είναι στα 361 λτ. με έξτρα θήκη και κάθετα τοιχώματα που ευνοούν την φόρτωση φαρδιών αντικειμένων. Αρκετά έξυπνη κίνηση από τους κορεάτες που προσθέτει πολλούς πόντους στο σύνολο, μιας και επί τω πλείστο, τα υβριδικά σύνολα πάντα «τρώγανε» χώρο από το μοντέλο που τα φιλοξενούσε. 



    Εξοπλισμός
    Η βασική έκδοση του Kona Hybrid ακούει στο όνομα Premium και πραγματικά είναι σχεδόν ειρωνεία που την αποκαλούμε βασική. Η λίστα εξοπλισμού είναι εντυπωσιακή με κυριότερες προσθήκες το πακέτο ασφαλείας SmartSense με αυτόματο φρενάρισμα ανάγκης, σύστημα διατήρησης λωρίδας, hill assist,, αυτόματος κλιματισμός αισθητήρες παρκαρίσματος, κάμερα οπισθοπορείας και σύστημα infotainment 7 ιντσών με Apple Car Play και Android Auto.