Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
5 φωτογραφίες »

Το Golf μπαίνει πλέον στην εποχή της πλήρους ψηφιοποίησης. Κουμπιά και διακόπτες απουσιάζουν και τα πάντα λειτουργούν μέσω φωνητικών εντολών.

Εσωτερικό - Χώροι

Διαβάστηκε από 16333 αναγνώστες - 7/9/2020

Η ψηφιοποίηση του Golf δεν έγινε για μόνο για εντυπωσιασμό αλλά κυρίως για λόγους ευχρηστίας και το μοντέλο στο αποδεικνύει άμεσα. Στον εσωτερικό διάκοσμο απουσιάζουν κουμπιά και διακόπτες, με τις μεγάλες οθόνες στο κέντρο του ταμπλό και μπροστά από τον οδηγό, να κυριαρχούν. Αρχικά θα χρειαστείς λίγο χρόνο για να εξοικειωθείς, όμως οι φωνητικές εντολές είναι εκεί για να σε βάλουν στο παιχνίδι ακόμα πιο γρήγορα. Η λειτουργία είναι αντίστοιχη της Mercedes μόνο που εδώ το «Hello, Volkswagen» είναι η κατάλληλη φράση. Μενού και υπομενού, κλιματισμός, ήχος, τηλέφωνο, μπορείς όλα να τα ελέγξεις και με φωνητικές εντολές. Ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί το σύστημα διαλόγου με το αυτοκίνητο και η αμεσότητα  με την οποία εκτελεί τις εντολές είναι εξαιρετικός.



Με τις φωνητικές εντολές και το τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών η προσοχή του οδηγού δεν θα αποσπαστεί από τα τεκταινόμενα στο δρόμο. Στην πράξη, κάποια πράγματα, όπως το head-up-display (επιτέλους ένα «σωστό», χωρίς γυάλινο τζαμάκι) ρυθμίζονται πάρα πολύ εύκολα, επειδή τα σχετικά χειριστήρια δεν έχουν τοποθετηθεί οπουδήποτε, αλλά είναι πολύ εύκολο να τα βρει κάποιος. Συνολικά, η VW φαίνεται πως έχει κάνει σωστά το... Home work της με το νέο cockpit του Golf. Μάλιστα, θα λέγαμε πως από το μέσο της κατηγορίας εκτινάχθηκε κατ  ευθείαν στην κορυφή. Όχι μόνο της κατηγορίας, αλλά του συνόλου της αγοράς των αυτοκινήτων, αφού δεν υπάρχει κανένα άλλο αυτοκίνητο με τόσα πολλά τεχνολογικά... καλούδια, τα οποία χρησιμοποιούνται τόσο εύκολα και διαισθητικά.



Όσοι τα καταφέρνουν με το smart phone τους, το Golf με την αντίστοιχης φιλοσοφίας χρήση των συστημάτων του δε θα τους φέρει ποτέ μπροστά σε γρίφους. Σε ό,τι αφορά την ποιότητα, η VW φαίνεται ότι πήρε το όλο ζήτημα ακόμα πιο σοβαρά από ότι συνήθως. Το μαλακό, πλουσιότατο υλικό κυριαρχεί στο ταμπλό, δεν υπάρχει υπόνοια τριγμού ακόμα και στον χειρότερο δρόμο ενώ και το φινίρισμα είναι πολύ προσεγμένο αν και όχι ιδιαίτερα φωτεινό.



Οι διαστάσεις του Golf έχουν παραμείνει στα ίδια επίπεδα, με την εικόνα στο εσωτερικό να είναι καλή συνολικά και το δημοφιλές μοντέλο να φιλοξενεί με άνεση ακόμα και υψηλόσωμους επιβάτες. Ο χώρος αποσκευών παρέμεινε αμετάβλητος στα 380 λίτρα και βρίσκεται στο μέσο όρο της κατηγορίας. 

 

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει