Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Hyundai Tucson: Θηριώδες, υβριδικό με 180 ίππους
6 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Hyundai Tucson: Θηριώδες, υβριδικό με 180 ίππους

Διαβάστηκε από 7463 αναγνώστες - 30/11/2021

Φουτουριστική σχεδίαση, προηγμένη τεχνολογία, τετρακίνηση, ήπια υβριδικός turbo κινητήρας και φανταστική ποιότητα κύλισης μερικά από τα στοιχεία που εντυπωσιάζουν στο επιβλητικό Hyundai Tucson.

Στην πρώτη μας επαφή με τη νέα γενιά του Hyundai Tucson, ο ενθουσιασμός μας ήταν δύσκολο κρυφτεί λόγω της εντυπωσιακής εξωτερικής σχεδίασης του νέου SUV των Νοτιοκορεατών. Η δεύτερη εβδομάδα συμβίωσης ήρθε με την τετρακίνητη έκδοση του μοντέλου, η οποία χαρίζει έναν πιο «περιπετειώδη» χαρακτήρα στο μοντέλο δίνοντας του τη δυνατότητα να κινείται με περισσή άνεση σε off-road διαδρομές.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »


Το πρώτο στοιχείο που έκανε το εξηλεκτρισμένο C-SUV της Hyundai τόσο ξεχωριστό είναι η εξωτερική του σχεδίαση. Το αμάξωμα που φτάνει σε μήκος τα 4,5 μέτρα είναι άκρως αεροδυναμικό, με τον συντελεστή 0,315 Cd να επιβεβαιώνει κάτι τέτοιο, ενώ κάθε επιφάνεια φέρει δυναμική σχεδίαση. Ενδεικτικά, κυρίως στο πλαϊνό τμήμα του μοντέλου βλέπουμε επιφάνειες με εντυπωσιακά μοτίβα που συνδυάζονται ιδανικά με τα φουτουριστικά φωτιστικά σώματα. Στο εμπρός τμήμα, τα LED σώματα ξεπροβάλλουν από τη μάσκα του αυτοκινήτου και στο πίσω μέρος υπάρχει μία φωτεινή λωρίδα που ενώνει τα δύο σώματα. Ασφαλώς, δεν απουσιάζουν τα crossover στοιχεία, όπως για παράδειγμα οι πλαστικές επενδύσεις και η αυξημένη απόσταση από το έδαφος. 



Εσωτερικό: Ποιότητα που το κάνει να ξεχωρίζει
Η φουτουριστική εξωτερική σχεδίαση, συνδυάζεται με ένα «premium» με όλη τη σημασία της λέξης εσωτερικό. Το σύνολο των υλικών που έχουν χρησιμοποιηθεί είναι ιδιαίτερα ποιοτικά, οι αεραγωγοί εκτίνονται από τη μία πλευρά έως την άλλη και στην κεντρική κονσόλα συναντάμε μία οθόνη αφής μεγέθους 10,25 ιντσών, η οποία έχει τοποθετηθεί με τέτοιον τρόπο που ουσιαστικά «έχει γίνει ένα» με το υπόλοιπο πάνελ, αφού ούτε εξέχει, ούτε αιωρείται. Εννοείται ότι περιλαμβάνει όλες τις απαραίτητες εφαρμογές συνδεσιμότητας (Android Auto - Apple CarPlay), σύστημα πλοήγησης, αλλά και κάμερα οπισθοπορείας με δυναμικές γραμμές. Το ψηφιακό περιβάλλον συνεχίζεται και πίσω από τιμόνι, εκεί όπου βρίσκεται ένας ιδιαίτερα ευανάγνωστος ψηφιακός πίνακας οργάνων, ο οποίος ενημερώνει τον οδηγό με όλες τις απαραίτητες ενδείξεις. Στο κάτω μέρος της κονσόλας, υπάρχουν τα φυσικά κουμπιά που αντικαθιστούν τον τυπικό επιλογέα του αυτόματου κιβωτίου, ενώ ένας ακόμα διακόπτης υπάρχει λίγο πιο μπροστά για την επιλογή του προγράμματος οδήγησης (Eco, Normal και Sport). Οι χώροι είναι κυριολεκτικά άπλετοι στο νέο Hyundai Tucson με αποτέλεσμα να μπορούν να βολευτούν ακόμα και τρεις ενήλικες επιβάτες στα πίσω καθίσματα, με τον συνολικό όγκο για τις αποσκευές να αγγίζει τα 577 λίτρα (έως 1.756 λτ. με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων σε αναλογία 40/20/40).

Κινητήρας: 180 ίπποι και σύστημα τετρακίνησης

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε