Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Επιστρέφει τελικά ο Wankel

8/2/2020

Εδώ και μεγάλο διάστημα κυκλοφορούσαν Παγκοσμίως διάφορες φήμες για την αναγέννηση του Wankel από την Ιαπωνική βιομηχανία της Mazda. Τελικά οι προβλέψεις επιβεβαιώθηκαν! Διαβάστε τι μαθαίνουμε για την μελλοντική εφαρμογή του..

Ο πολυφημισμένος περιστροφικός κινητήρας που τόσο λατρεύτηκε από τους οπαδούς της Mazda, επιστρέφει σε νέο ρόλο έκπληξη. Κατά την διάρκεια της παρουσίασης του SkyActiv-X, δόθηκε και η επίσημη επιβεβαίωση για την επιστροφή του Wankel, όχι όμως σαν αυτόνομος κινητήρας, αλλά σε ρόλο «επαυξητικού» range-extende. Θα λειτουργεί ως γεννήτρια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας για τις μπαταρίες ως range-extender, σε plug-in υβριδικά με διάταξη σε σειρά, με τον ρόλο του να είναι αυστηρά υποστηρικτικός. Ο νέος Wankel θα διαθέτει έναν ρότορα, και σε ιδιαίτερα compact μέγεθος, ενώ χάρη στην αρχιτεκτονική του περιστροφικού κινητήρα δεν θα υπάρχουν κραδασμοί και έτσι δεν θα μεταλλάσουν τον ιδιαίτερο χαρακτήρα των ηλεκτρικών μοντέλων.


 
H παρουσίαση του e-Rev (Extended-Range Electric Vehicle) της Mazda θα γίνει μαζί με μια αμιγώς ηλεκτρική EV έκδοση, με σκοπό να προλάβει τις εξελίξεις η Ιαπωνική εταιρία, με στόχο την μείωση των εκπομπών CO2 όπως προβλέπει η Ε.Ε. από το 2021.
Μπορεί λοιπόν το όνειρο πολλών Mazda fans να γίνει πραγματικότητα για επιστροφή του Wankel στην ζωή μας, αλλά η αναβίωση του θα γίνει με έναν πιο μοντέρνο τρόπο, από αυτόν που περιμέναμε.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις