Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Fiat Punto: Επιστρέφει επίσημα!

4/8/2021

Το Fiat Punto θα κάνει την επιστροφή του στην κατηγορία των supermini το 2023. Αναμένουμε μοτέρ με ισχύ έως 130 ίππους, καθώς και αμιγώς ηλεκτρική έκδοση.

Το Punto ήταν ένας ισχυρός και δημοφιλής εκπρόσωπος της Fiat στην Β κατηγορία, όντας ο διάδοχος του επίσης επιτυχημένου Uno. Από το 2018 που σταμάτησε να παράγεται, το κενό στη γκάμα της Ιταλικής εταιρείας δεν έχει καλυφθεί. Σύντομα αυτό θα αλλάξει, μιας και ο CEO της Stellantis, Carlos Tavares, ανακοίνωσε πως η επιστροφή του Punto είναι στα άμεσα σχέδια του ομίλου, και αναμένεται να γίνει το 2023.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »


Το νέο μοντέλο θα παραμείνει στην B κατηγορία. Δεν υπάρχουν ακόμα επίσημες πληροφορίες για το πώς θα είναι εμφανισιακά, αλλά ενδέχεται να έχει ξεχωριστό look.

Το «αφεντικό» της Stellantis ανέφερε πως το μοντέλο θα είναι το πρώτο Fiat που θα σχεδιαστεί και θα εξελιχθεί σε μία κοινή πλατφόρμα με τις υπόλοιπες εταιρείες του ομίλου. Δεδομένου πως το αυτοκίνητο θα είναι στην ίδια κατηγορία με το Peugeot 208 και το Opel Corsa, αναμένουμε η εν λόγω πλατφόρμα να είναι η CMP.
Με βάση αυτό, κάτω από το καπό του νέου Punto περιμένουμε να δούμε τον 1,2 Puretech κινητήρα με ισχύ έως 130 ίππους, αλλά ίσως και μία αμιγώς ηλεκτρική έκδοση, αφού η συγκεκριμένη πλατφόρμα υποστηρίζει ηλεκτρικά μοτέρ.

Το τελευταίο συνάδει τόσο με τις δηλώσεις του Tavares, που θέλει το μέλλον του ομίλου να στραφεί προς την ηλεκτροκίνηση, όσο και με τον CEO της Fiat Oliver Francois, που επιθυμεί η γκάμα της εταιρείας να έχει γίνει αμιγώς ηλεκτρική στο διάστημα 2025-2030, έχοντας ήδη κάνει την αρχή με το 500e.


 

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε