Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
3 φωτογραφίες »

Αυτονομία έως 610 χιλιόμετρα και εξαιρετικό στήσιμο

Διαβάστηκε από 23337 αναγνώστες - 13/8/2021

Η νέα Mustang Mach E διατίθεται σαν πισωκίνητη ή τετρακίνητη. Κάθε έκδοση έχει και 2 επιλογές την standard και την extended range: ανάλογα με το μέγεθος της μπαταρίας (68 kWh ή 88 kWh). Στην πισωκίνητη η απόδοση του ηλεκτροκινητήρα είναι 269 ή 294 ίπποι και η ροπή είναι 430 Nm, ενώ στην τετρακίνητη (που εξοπλίζεται με ένα ηλεκτροκινητήρα σε κάθε άξονα) η ισχύς είναι 269 ή 351 ίπποι και η ροπή 580Nm. Τέλος, η αυτονομία κυμαίνεται από 400 έως 610 χιλιόμετρα, ανάλογα με την έκδοση.

Kοινοποίησε το »


V8 ήχος, έστω και ηλεκτρικός!
Η Mustang Mach-E διαθέτει 3 διαφορετικά προεπιλεγμένα οδηγικά προγράμματα (Whisper, Active και Untamed), τα οποία αλλάζουν ανάλογα την απόκριση του κινητήρα, προσθέτουν τον τεχνητό ήχο του κινητήρα (οδηγάς ηλεκτρικό και ακούς V8 από τα 10 ηχεία του εντυπωσιακού ηχοσυστήματος, αλλά  κρίμα που δεν ανεβαίνει η ένταση!) και φυσικά αλλάζουν τον εσωτερικό φωτισμό. Η νέα Mustang Mach E διαθέτει και λειτουργία one pedal, έχει την δυνατότητα δηλαδή να φρενάρει όταν αφήνεις το γκάζι.


Η αυτονομία του Mustang μπορεί να φτάσει έως 610 χιλιόμετρα με την ιπποδύναμη να ακουμπάει τους 294 ίππους

Η αυτονομία του Mustang μπορεί να φτάσει έως 610 χιλιόμετρα με την ιπποδύναμη να ακουμπάει τους 294 ίππους

Αρκετά όμως με τις περιγραφές. Πόσο Mustang είναι η Mach E; Αυτό που περιμένεις είναι η εκρηκτική επιτάχυνση, αυτονόητο για ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, και η Mach E δεν σε διαψεύδει, αντίθετα σε εντυπωσιάζει. Με το βάρος της όμως να είναι 2 τόνους (από 1.969 έως 2.182 κιλά ανάλογα με την έκδοση), πως στρίβει; Στην αγαπημένη «Σουνιάδα» λοιπόν,  στην πανέμορφη παραλιακή διαδρομή από Βουλιαγμένη προς Σούνιο, η νέα Mustang Mach E κλέβει τις εντυπώσεις και σε γοητεύει, σε κερδίζει. Το εξαιρετικό στήσιμο της ανάρτησης (κάτι ξέρουν αυτοί στην Ford τελικά), κρύβει το βάρος της και την κάνουν να δείχνει ελαφρύτερη. Έχει άμεσες αντιδράσεις και έντονο σπορ χαρακτήρα, με το τιμόνι να είναι ακριβές και τα φρένα αποτελεσματικά. Επιλέγοντας το πρόγραμμα Untamed, ακούς και τον γνωστό μπάσο ήχο της Mustang κάθε φορά που πατάς το γκάζι. Αυτό όμως που μένει στο τέλος, είναι αυτή η ισορροπία στο στρίψιμο, ο μπροστινός άξονας να τραβάει και ο πίσω να σπρώχνει, τέλεια ρυθμισμένοι μεταξύ τους, και τα χιλιόμετρα να ανεβαίνουν. Ξαφνικά διαπιστώνεις ότι οι γνωστές στροφές έχουν έρθει «πιο κοντά» η μία στην άλλη! Ατελείωτος χορός και δεν θέλεις να τελειώσει. Κρίμα που μας πιέζει το σφικτό πρόγραμμα της παρουσίασης. Θα επανέλθουμε όμως!

Η νέα Mustang Mach-Ε «ολοκληρώνεται» με την εφαρμογή Ford Pass. Η εφαρμογή αυτή επιτρέπει στον κάτοχο της Mach E να προγραμματίσει πιο άνετα το ταξίδι του και να ενημερωθεί για το δίκτυο των φορτιστών που είναι διαθέσιμοι στην διαδρομή του, και όχι μόνο. Η ελληνική αντιπροσωπεία της Ford έχει κάνει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες ώστε το Ford Pass να συνδεθεί με όλα σχεδόν τα δίκτυα φορτιστών στην χώρα μας.
 

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει

Kοινοποίησε το »