Μικρά SUV | Μικρά | Οικογενειακά SUV | Premium | Electric
GreenRev Pusa: Διαχρονικό!

GreenRev Pusa: Διαχρονικό!

Διαβάστηκε από 15269 αναγνώστες - 13/3/2023

Έχοντας ήδη καθιερωθεί εδώ και 3 χρόνια, το Pusa της Green Revolution μας συστήνεται ξανά με ισχυρότερο κινητήρα και βελτιωμένες επιδόσεις προκειμένου να συνεχίσει να πρωταγωνιστεί.

Ρετρό σχεδίαση, σύγχρονη τεχνολογία


Το Green Revolution Pusa είναι από τα λίγα ηλεκτρικά scooter με έντονη παρουσία στους Ελληνικούς δρόμους και όχι άδικα, αφού συνδυάζει χώρους, επιδόσεις και υψηλή ποιότητα κατασκευής σε ένα προσιτό πακέτο. Eίναι ένα ρετρό σχεδίασης scooter με τις καμπύλες και τις καθαρές γραμμές να κυριαρχούν. Στο εμπρός μέρος ξεχωρίζει ο στρογγυλός προβολέας με τον LED λαμπτήρα, ενώ πιο χαμηλά έχουμε δυο παράλληλες, ορίζοντες διακοσμητικές γραμμές οι οποίες καταλήγουν στα φλας. Το πίσω μέρος είναι όμορφα σχεδιασμένο σε σχήμα σταγόνας, χαμηλώνοντας στο τελείωμά του γεγονός που κάνει το scooter να φαίνεται ιδιαίτερα αεροδυναμικό. Οι χρωμιωμένες λεπτομέρειες ταιριάζουν απόλυτα και δίνουν μια premium πινελιά, ενώ τα καλύμματα του ψαλιδιού είναι βαμμένα στο χρώμα του scooter και έχουν διπλό ρόλο, καθώς συμπληρώνουν ιδανικά την εμφάνιση και κρύβουν καλώδια και σωληνάκια.
 

Κοινοποίησέ το »

Άνεση για δυο άτομα και αποθηκευτικοί χώροι


Η αρχοντική σέλα είναι άνετη με πλούσιο αφρώδες, ενώ  έχει ικανοποιητικές διαστάσεις και μπορεί να φιλοξενήσει δεύτερο άτομο. Το επίπεδο πάτωμα προσφέρει αρκετό χώρο για τα πόδια, ενώ σε συνδυασμό με το σωστό ύψος του τιμονιού συνθέτουν ένα ξεκούραστο εργονομικό τρίγωνο για χαλαρές μετακινήσεις.  Κάτω από τη σέλα ο μεγαλύτερος χώρος καταλαμβάνεται από τη μπαταρία, αλλά περισσεύει αρκετός προκειμένου να βάλεις ένα jet κράνος ή τον φορτιστή. Έξτρα χώρος υπάρχει στο ντουλαπάκι της ποδιάς το οποίο κλειδώνει και διαθέτει θύρα USB, ενώ μπορείς να κρεμάσεις και κάποια τσάντα από το γαντζάκι. Η στρογγυλή ψηφιακή οθόνη διαθέτει ταχύμετρο, επίπεδο φόρτισης μπαταρίας, και μια ένδειξη που εναλλάσσεται συνεχώς μεταξύ βολτόμετρου, ολικού και μερικού χιλιομετρητή. Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφέρουμε ότι το Pusa είναι διαθέσιμο και σε έκδοση με ευρύχωρο κουτί μεταφοράς στο πίσω μέρος, που το μετατρέπει σε επαγγελματικό εργαλείο.
 

Ηλεκτροκινητήρας 5.500 Watt για 90 χλμ. / ώρα τελική


Ο ηλεκτροκινητήρας είναι το σημείο όπου έγινε η αναβάθμιση του μοντέλου καθώς από τα 4.000 ανεβήκαμε στα 5.500 Watt. Αυτό έχει επιφέρει και αύξηση της τελικής με το Pusa να αγγίζει πλέον τα 90 χλμ. / ώρα, ενώ έχουμε βελτίωση στην επιτάχυνση, τις ρεπρίζ και στη δυνατότητα κίνησης σε ανηφορικό δρόμο. Το μόνο «αρνητικό» αυτής της αναβάθμισης είναι ότι πλέον το Pusa δεν μπορεί να οδηγηθεί με δίπλωμα μοτοποδηλάτου (AM), αλλά απαιτείται A1, ενώ υπό προϋποθέσεις το οδηγείς και με δίπλωμα αυτοκινήτου. Για ευκολία στις μανούβρες και το παρκάρισμα υπάρχει και όπισθεν που ενεργοποιείς από κουμπί στο τιμόνι.
Η μπαταρία είναι φυσικά λιθίου 72V χωρητικότητας 50 Ah. Είναι αποσπώμενη, αλλά  μπορείς να τη φορτίσεις χωρίς να την αφαιρέσεις από το scooter. Με μια φόρτιση μπορείς να κάνεις τουλάχιστον 85 χιλιόμετρα, ενώ με λίγο πιο ήπια και οικονομική οδήγηση μπορεί να φτάσει τα 150 χιλιόμετρα. Αξίζει να αναφέρουμε ότι σύμφωνα με τη Green Revolution, η μπαταρία αντέχει τουλάχιστον 3.000 πλήρεις κύκλους φόρτισης, ενώ συνοδεύεται από εγγύηση για 5 χρόνια ή 50.000 χιλιόμετρα.
Το Pusa εξοπλίζεται με δίσκους εμπρός και πίσω με σύστημα συνδυασμένης πέδησης για πιο αποτελεσματικό φρενάρισμα. Το ατσάλινο σωληνωτό πλαίσιο συνεργάζεται με τηλεσκοπικό πιρούνι και διπλά αμορτισέρ με ρύθμιση της προφόρτισης του ελατηρίου, ενώ τα ελαστικά προέρχονται από την Kenda.  

3.412 ευρώ με επιδότηση

Η τιμή του Green Revolution Pusa έχει οριστεί στα 4.500 ευρώ, αλλά μέσω του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2», που επιδοτεί την αγορά ηλεκτρικού οχήματος, έχεις όφελος 1.088 ευρώ. Να θυμίσουμε ότι δεν πληρώνεις τέλη κυκλοφορίας, ενώ το κόστος των service περιορίζεται σε κάποια μικρής αξίας αναλώσιμα όπως τακάκια, ελαστικά κλπ. Μάλιστα, στα 3 χρόνια που το συγκεκριμένο μοντέλο κυκλοφορεί στην αγορά έχει αποδείξει την αντοχή και την αξιοπιστία του.

 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις