Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Η Toyota ετοιμάζει ηλεκτρικό C-HR

Η Toyota ετοιμάζει ηλεκτρικό C-HR

10/1/2022

Η Toyota έχει ένα δυνατό σχέδιο για την ηλεκτρική κυριαρχία των επόμενων χρόνων και μεταξύ των νέων μοντέλων βρίσκεται και το ηλεκτρικό "alter-ego" του C-HR.

Η Toyota έχει στους βασικούς στόχους και την επέκταση της γκάμας των bZ ηλεκτρικών της μοντέλων, η οποία θα φτάσει τα πέντε συνολικά αυτοκίνητα τα επόμενα χρόνια. Ανάμεσά τους θα βρίσκεται και ένα συμπαγές bZ SUV, το οποίο θα έχει τον ρόλο του ηλεκτρικού C-HR και είτε θα πλαισιώνει την γκάμα του δημοφιλούς μοντέλου, είτε θα είναι ο αντικαταστάτης του. 

Ντεμπούτο μετά το 2023  

Το συγκεκριμένο ηλεκτρικό SUV αναμένεται να φτάσει στις αγορές μετά το 2023, με το σχεδιασμό του να διατηρεί μερικά στοιχεία του υπάρχον μοντέλου, όπως άλλωστε έγινε γνωστό και από το πρωτότυπο που παρουσίασε πριν από λίγο διάστημα η Toyota. Όπως παρατηρήσαμε η οροφή καταλήγει σε πιο coupe design για το πίσω μέρος με φτερά που έχουν μεγάλο εύρος, ενώ το εμπρόσθιο μέρος χαρακτηρίζεται από τους στενούς προβολείς LED και το «κυματιστό» καπό. 

Κοινά στοιχεία με το bZ4X 

Το παραπάνω SUV θα βασίζεται στην πλατφόρμα E-TNGA, η οποία βασίζει και το ήδη παρουσιασμένο ηλεκτρικό bZ4X. Οι πιθανότητες θέλουν πως πέραν της πλατφόρμας το ηλεκτρικό C-HR ενδέχεται να υιοθετήσει και τα ίδια κινητήρια σύνολα με το bZ4X με μικρές διαφοροποιήσεις στην απόδοση και την αυτονομία. Κάπου εδώ, να σημειώσουμε πως το τελευταίο στην εμπροσθιοκίνητη έκδοση, τροφοδοτείται από έναν ηλεκτροκινητήρα 204 ίππων και 265 Nm ροπής. Το τετρακίνητο μοντέλο εξοπλίζεται με δύο ηλεκτρικά μοτέρ, τοποθετημένα και στους δύο άξονες, προσφέροντας μέγιστη ισχύ 218 αλόγων και 336 Nm ροπής. Το πρώτο ηλεκτρικό Toyota εφοδιάζεται με μια μπαταρία 71,4 kWh και 450 χιλιόμετρα αυτονομίας, σύμφωνα με τις μετρήσεις κατά WLTP. H μπαταρία, όπως δηλώνει η εταιρία μπορεί να φορτιστεί μέχρι το 80% σε 30 λεπτά με φορτιστή 150 kW χωρίς να μειώνεται ο κύκλος ζωής της. 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

 

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε