Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Η Volkswagen αποκάλυψε τα ID.5 & ID.5 GTX
8 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Η Volkswagen αποκάλυψε τα ID.5 & ID.5 GTX

Διαβάστηκε από 11364 αναγνώστες - 3/11/2021

Το ντεμπούτο του έκανε σήμερα το νέο αμιγώς ηλεκτρικό Volkswagen ID.5, το οποίο έρχεται στην Ευρώπη δίπλα στα ID.3 και ID.4, έχοντας μαζί του και την σπορ ισχυρή έκδοση GTX.

Η VW είχε προαναγγείλει την έλευση του ID.5, ενός νέου ηλεκτρικού μοντέλου που θα είναι η  κουπέ έκδοση του υπάρχοντας ID.4. Πραμένοντας πιστή στις δεσμεύσεις της η γερμανική φίρμα, προχώρησε σήμερα  στην αποκάλυψη του νέου ηλεκτρικού SUV, που θα πωληθεί αρχικά στην Ευρώπη.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

 

Λεπτά φωτιστικά σώματα με κουπέ σχεδιαστικές γραμμές

Το στυλ του ID.5 δεν διαφέρει από αυτό του ID.4. Αμφότερα τα μοντέλα μοιράζονται πολλά χαρακτηριστικά, ωστόσο όπως προαναφέραμε τα μοντέλα ξεχωρίζουν από τη σχεδιαστική γραμμή της οροφής που καταλήγει σε ένα πιο κουπέ πίσω μέρος στο ID.5 σε σχέση με το πιο παραδοσιακό ID.4. Το εμπρόσθιο μέρος χαρακτηρίζεται από τα λεπτά φωτιστικά σώματα που ενώνονται μέσω μία LED φωτιζόμενης γραμμής, κάτι που ισχύσει και στο πίσω μέρος. Οι καμπύλες και τα «νεύρα» είναι και στο ID.5 βασικό μέρος του σχεδιασμού, ενώ στο πίσω μέρος τα βλέμματα τραβάει η αεροτομή.



Premium εσωτερικό και έως 1.560 λίτρα αποθηκευτικό χώρο

 
Στο εσωτερικό τα πάντα είναι σχεδόν πανομοιότυπα με το ID.4, συμπεριλαμβανομένων των κυριότερων σημείων όπως ο ψηφιακός πίνακας οργάνων και η οθόνη του συστήματος ψυχαγωγίας και ενημέρωσης. Μιλώντας για τους χώρους να σημειωθεί πως παρά την κεκλιμένη γραμμή οροφής, το ID.5 εξακολουθεί να διαθέτει χώρο αποσκευών 549 λίτρων, ενώ αν τα πίσω καθίσματα «πέσουν» τότε η χωρητικότητα αυξάνεται στα 1.561 λίτρα. Φυσικά πολλά είναι τα συστήματα υποστήριξης και ασφάλειας του οδηγού. Ενδεικτικά να πούμε το Head-Up display επαυξημένης πραγματικότητας και το προσαρμοζόμενο cruise control με υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας.
 

Θα προσφέρεται σε 3 εκδόσεις από 174 έως 299 ίππους στην έκδοση GTX

Όπως προαναφέραμε το ID.5 συνοδεύεται από μία έκδοση GTX. Μέσα και έξω οι αλλαγές που θα συναντήσει κάποιος θα είναι μικρές, ωστόσο αυτό δεν ισχύει στην απόδοση του αυτοκινήτου. Το ID.5 GTX εξοπλίζεται από δύο ηλεκτρικά μοτέρ για να επιτυγχάνεται τετρακίνηση και έχει συνδυαστική ισχύ που μπορεί να φτάσει ακόμα και τους 299 ίππους. Το 0-100 χλμ./ώρα γίνεται σε 6,3 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα ανέρχεται στα 180 χλμ./ώρα. Όσον αφορά τις λιγότερο ισχυρές εκδόσεις, η γκάμα περιλαμβάνει το ID.5 Pro με ένα ηλεκτρικό μοτέρ στον πίσω άξονα που προσφέρει 174 ίππους και 310 Nm ροπής, ενώ η ίδια διάταξη στο ID.5 Pro Performance προσφέρει 204 άλογα και ίδια ροπή. Το 0-100 χλμ./ώρα για τα δυο μοντέλα γίνεται σε 10,4 και 8,4 δευτερόλεπτα αντίστοιχα και η τελική ταχύτητα και για τα δύο φτάνει τα 160 χλμ./ώρα.
 

Έως 520 χλμ αυτονομία το VW ID.5

Όλα τα μοντέλα ID.5 είναι εξοπλισμένα με μπαταρία 77 kWh, η οποία στα μοντέλα Pro και Pro Performance προσφέρει αυτονομία έως 520 χιλιόμετρα, ενώ στην έκδοση GTX μειώνεται στα 480 χιλιόμετρα, πιθανώς λόγω στην αυξημένη ισχύ και τον υψηλότερο συντελεστή οπισθέλκουσας 0,27 (το Pro και το Pro Performance έχουν Cd 0,26).
 

Υποστηρίζει φόρτιση έως και 135 kW

Αναφορικά με την φόρτιση, από σταθμό φόρτισης AC ή Wallbox το ID.5 μπορεί να φορτιστεί με ισχύ έως και 11 kW, ωστόσο σε σταθμούς γρήγορης φόρτισης, υποστηρίζει φόρτιση έως και 135 kW. Από έναν ισχυρό ταχυφορτιστή το ηλεκτρικό γερμανικό SUV χρειάζεται περίπου 30 λεπτά για να αναπληρώσει αυτονομία 320-390 χιλιομέτρων. ...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε