Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
5 φωτογραφίες »

Hyundai Kona Hybrid: SUV με κατανάλωση 4,3λτ./100χλμ.

Διαβάστηκε από 15358 αναγνώστες - 17/4/2020

Η Hyundai εδώ και χρόνια δείχνει τον πράσινο δρόμο που έχει στόχο να ακολουθήσει. Πλέον το κάνει έμπρακτα, φέρνοντας στη ζωή το πρώτο παγκοσμίως υβριδικό SUV με αμιγώς ηλεκτρική κίνηση. Με σπορ εμφάνιση, 141 ίππους και κατανάλωση στα 4.3λτ./100χλμ. το νέο Kona σου κλείνει το μάτι.

Η Hyundai πάντοτε επένδυε σε διαφορετικά καύσιμα και αυτή τη φορά πετυχαίνει μια μεγάλη πρωτιά. Παρουσιάζει το πρώτο υβριδικό μοντέλο στην μικρή κατηγορία των SUV υποσχόμενη ένα οικονομικό σύνολο προσιτό για όλους από 23.990 ευρώ. Έτσι λοιπόν το νέο και αρκετά trendy Kona, εκτός από κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, αποκτά μία άκρως συμφέρουσα υβριδική εκδοχή που έρχεται να φέρει εις πέρας στο 100%, το τρίπτυχο, επιδόσεις, οικονομία, ευελιξία.

Με δυνατότητα για αμιγώς ηλεκτρική κίνηση 

Η συνεργασία του γνωστού ατμοσφαιρικού κινητήρα 1.6 GDI 105 ίππων, με έναν ηλεκτροκινητήρα 43.5 ίππων, πετυχαίνει συνδυαστική ισχύ που φτάνει τους 141 ίππους και 256 Nm ροπής. Ο δεύτερος, χρησιμοποιεί μία μπαταρία υψηλής τάσης με χωρητικότητα 1.56 kWh και ουσιαστικά είναι υπεύθυνος για την κίνηση του οχήματος στις χαμηλές ταχύτητες, αλλά διαθέτει και επικουρικό ρόλο στον βενζινοκινητήρα όταν απαιτείται περισσότερη δύναμη. Δείτε εδώ πώς το σύστημα αυτοφορτίζεται κατά την οδήγηση αλλά και τις υπόλοιπες επιδόσεις όπως 0-100, τελική και ρεπρίζ. Εμείς για να σας εντυπωσιάσουμε λίγο ακόμα, απλά να σας αναφέρουμε πως εντός πόλης και με αμιγώς ηλεκτρική κίνηση, πετύχαμε και 3.3λτ./100χλμ. κατανάλωση.



Εξαφανίζοντας την αδράνεια της υβριδικής τεχνολογίας

Το Kona Hybrid έχει καταφέρει να εξαφανίσει την μικρή αδράνεια που παρουσιάζουν οι περισσότερες υβριδικές προτάσεις της αγοράς. Έτσι καταφέρνει να είναι άκρως ζωηρό και άμεσο δίνοντας στον οδηγό την άνεση να κινηθεί χωρίς άγχος έχοντας ένα πεντάλ γκαζιού άμεσα υπάκουο. Χρησιμοποιώντας στον πίσω άξονα ανάρτηδη πολλαπλών συνδέσμων καταφέρνει και να διαχειριστεί το επιπλέον βάρος της μπαταρίας αλλά και να παρέχει καλά επίπεδα άνεσης, διατηρώντας τις κλίσεις σε πολύ καλά επίπεδα. Το μοντέλο διαθέτει και Sport πρόγραμμα παραμετροποίησης της οδήγησης το οποίο παρέχει το σύνολο της ισχύος. Για να ζήσετε και οι ίδιοι την καινοτομία με την οποία η Hyundai εξαφανίζει την μικρή αδράνεια που χαρακτηρίζει όλα τα υπόλοιπα υβριδικά μοντέλα της αγοράς, δεν έχετε παρά να κλείσετε ένα test drive εδώ.


 

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις