Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Jeep: Παρουσίασε το πρώτο της φουλ ηλεκτρικό SUV
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Jeep: Παρουσίασε το πρώτο της φουλ ηλεκτρικό SUV

2/3/2022

Η Jeep αποκάλυψε το πρώτο της αμιγώς ηλεκτρικό της μοντέλο, ακλουθώντας το πλάνο της Stellantis που θέλει τις εταιρίες της αμιγώς ηλεκτρικέ μέχρι το 2030.

Στα πλαίσια στρατηγικής εξηλεκτρισμού της Stellantis

Παράλληλα με την παρουσίαση του στρατηγικού πλάνου της Stellantis «Dare Forward 2030», Η αμερικανική μάρκα παρουσίασε και το πρώτο της αμιγώς ηλεκτρικό SUV στην ιστορία της. Ο CEO της Stellantis, Carlos Tavares, ήταν αυτός που είχε την τιμή να συστήσει στον κόσμο το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό SUV στην ιστορία της Jeep, ανακοινώνοντας πως θα το δούμε στις αγορές στις αρχές του επόμενου έτους.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Παρόμοιες διαστάσεις με το Compass

Από τις φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν, το ηλεκτρικό Jeep έχει παρόμοιες αναλογίες με το σημερινό Jeep Compass. Τα εμπρός φωτιστικά σώματα αποτελούνται από χωριστούς προβολείς, με ένα τμήμα της μάσκας να εισέρχεται στα φωτιστικά σώματα και να χωρίζει τα φώτα πορείας στην κορυφή από τα κυρίως στο κάτω μέρος. Παρόλα αυτά η μάσκα πλέον είναι κλειστή, εφόσον μιλάμε για ηλεκτρικό, αλλά με την ίδια σχεδίαση που έχουμε συνηθίσει, ενώ η προσθήκη του γράμματος «e» μαρτυρά τον ηλεκτρικό χαρακτήρα του. Στο πλάι το μάτι πέφτει πάνω στα φαρδιά φτερά, με την χειρολαβή των πίσω θυρών να είναι «κρυμμένη» στις πίσω κολόνες. Τέλος, στο πίσω μέρος τα φωτιστικά σώματα σχήματος «Χ» κλέβουν την παράσταση.

Η παραγωγή του στη Πολωνία

Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό Jeep αναμένεται να μπει στην παραγωγή τον ερχόμενο Νοέμβριο στις γραμμές του εργοστασίου στο Tychy της Πολωνίας, πλάι σε ένα επίσης μικρό crossover της Fiat από τον Απρίλιο του 2023. Στο μέλλον πιθανόν να δούμε στις ίδιες γραμμές παραγωγής την κατασκευή ενός νέου μοντέλου της Alfa Romeo. Πάντως, αξίζει να αναφέρουμε πως και τα τρία μοντέλα θα βασίζονται στην Compact Modular Platform που χρησιμοποιούνται ήδη από τις Citroen, Opel και Peugeot. Όπως προαναφέραμε το πρώτο ηλεκτρικό Jeep θα κυκλοφορήσει στις αγορές αρχές του 2023.    



Το πρώτο ηλεκτρικό Jeep είναι γεγονός!
Θυμίζει το Compass σε διαστάσεις.
Από το 2023 στους δρόμους.
Θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Stellantis στην Πολωνία.
Στα πλαίσια της στρατηγικής εξηλεκτρισμού του Ομίλου.
Θα επέλεγες ποτέ ηλεκτρικό Jeep;

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε