Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Κ.Ο.Κ και Μυθοπλασίες

27/8/2019

Βαρέθηκες να ακούς φήμες και διαδόσεις χωρίς καμία δόση αλήθειας, για την νομοθεσια και τον Κωδικα Οδικης Κυκλοφοριας? Η ομάδα Έρευνας του AutoAgora, χώθηκε στα βαθύτερα υπόγεια και ξεσήκωσε όλα τα κιτάπια του συστήματος, για να σου δώσει την γνώση.

Αν υπάρχει μια αμαρτία που πληρώνουμε όλοι οι οδηγοί είναι ο έλεγχος. Είτε σε σταματήσουν στο δρόμο, είτε πας στο ΚΤΕΟ, δεν είναι δύσκολο να βρεθείς παράνομος. Κοιτάξαμε όλα τα ΦΕΚ, διαβάσαμε τους νόμους και καταλήξαμε σε πολύ χρήσιμα συμπεράσματα και έχουμε τις απαντήσεις σε κάθε ερώτημα. Ας δούμε όμως παρακάτω τι είναι νόμιμο και τι παράνομο...


 
Ζάντες
Ένας φόβος όλων είναι οι ζάντες. Ένα αυτοκίνητο με 17αρες που δεν είναι εργοστασιακές περνάει ΚΤΕΟ? Εξαρτάται. Οι ζάντες στο ΚΤΕΟ τσεκάρονται σύμφωνα με το εγχειρίδιο χρήσης του οχήματος είτε με το ταμπελάκι του κατασκευαστή που υπάρχει συνήθως στην πόρτα. Η προβλεπόμενη ζάντα για να περάσεις ΚΤΕΟ είναι η εργοστασιακή ή ισοδύναμη. Για τα ΕΙΧ οι επιτρεπόμενες ισοδυναμίες ελαστικών ελέγχονται με βάση τους πίνακες ισοδυναμιών ή με το εύρος της συνολικής διαμέτρου, δηλαδή από -2,5% έως +1,5% (ΥΑ 79400/2490, ΦΕΚ 496/Β/16-06-1989, άρθρο 3, κεφάλαιο Β).

Τα παραπάνω ισχύουν υπό την προϋπόθεση ότι τα ισοδύναμα ελαστικά δεν βρίσκουν στο θόλο και δεν δημιουργούν πρόβλημα στα τερματικά του τιμονιού. Στην περίπτωση που έχεις χρησιμοποιήσει προσθήκες, τότε υπάρχει πρόβλημα. Αυτές απαγορεύονται κατηγορηματικά γιατί αλλάζουν την απόσταση μετατροχίων, κάτι που δεν επιτρέπεται σε καμία περίπτωση.
 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις