Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Kia: 14 νέα ηλεκτρικά έως το 2027

Kia: 14 νέα ηλεκτρικά έως το 2027

3/3/2022

Φουλ επίθεση με ηλεκτρικά και από την Kia, με βασικό στόχο μέχρι το 2027 να έχει στη γκάμα της 14 αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα δύο εκ των οποίων θα είναι Pick-Up, ενώ πολύ σύντομα αναμένεται να δούμε το μοντέλο παραγωγής του EV9.

Φουλ στα ηλεκτρικά η Kia

Ο Όμιλος Hyundai στα μελλοντικά της πλάνα έχει επικεντρωθεί στην ανάπτυξη οχημάτων χωρίς ρύπους, περιλαμβάνοντας κυρίως αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα αλλά και αυτοκίνητα υδρογόνου. Η στρατηγική αυτή είναι κοινή για όλες τις εταιρείες του Ομίλου δηλαδή τις Hyundai, Genesis και Kia.
 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

14 νέα ηλεκτρικά μέχρι το 2027

Συγκεκριμένα, η Kia έχει ξεκινήσει ήδη το «ηλεκτρικό» πλάνο το οποίο την θέλει μέσα στα επόμενα 5 χρόνια να έχει στην γκάμα της συνολικά 14 αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα, με δύο από αυτά να τραβούν την προσοχή καθότι είναι Pick-Up. Το πρώτο θα βασίζεται σε πλατφόρμα αποκλειστικά για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ενώ το άλλο θα «πατάει» σε νέο πάτωμα τόσο για ηλεκτρικά, όσο και για κινητήρες εσωτερικής καύσης ειδικά για τις αναδυόμενες αγορές.
 

Το 2024 το πρώτο ηλεκτρικό Pick-up

Το πρώτο ηλεκτρικό Pick-Up θα αρχίσει να κατασκευάζεται από το 2024 στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ δεν έχει αποσαφηνιστεί επί του παρόντος αν θα έρθει και στην Ευρώπη, όπως και ένα νέο μεσαίο SUV θα κυκλοφορήσει την ίδια χρονιά. Το 2025 νέα μικρά και μεσαία ηλεκτρικά μοντέλα θα αρχίσουν να παράγονται στην Ευρώπη, ενώ το ίδιο θα ισχύσει και για την αγορά της Ινδίας. Νωρίτερα από όλα αυτά, το 2023, η Kia θα έχει βάλει μπροστά την κατασκευή ηλεκτρικών στην Κίνα.
 

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε