Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Ξανά «βενζινοκίνητο» το νέο Mazda MX-5

Ξανά «βενζινοκίνητο» το νέο Mazda MX-5

26/10/2021

Το νέο Mazda MX-5 όπως όλα δείχνουν θα διατηρήσει τους κινητήρες βενζίνες, με το νέο μοντέλο να εμφανίζεται το 2024, ενώ θα χρησιμοποιεί νέας γενιάς κινητήρες Skyactiv-X.

Η Mazda επενδύει στους κινητήρες εσωτερικής καύσης για το μέλλον παραμένοντας πιστή στην παράδοση των ατμοσφαιρικών ρύπων. Το επόμενο ΜΧ-5 θα είναι ένα από τα μοντέλα της που θα επωφεληθεί από αυτό. Η νέα του γενιά θα εξοπλίζεται με βενζινοκινητήρες τελευταίας τεχνολογίας και όχι με κάποιο Plug-in ή ηλεκτρικό κινητήριο σύνολο. Νέοι κινητήρες της Μazda με τεχνολογία Skyactiv-X είναι ήδη διαθέσιμοι σε πολλά μοντέλα της εταιρίας και όπως φαίνεται με αυτό τον κινητήρα θα εξοπλιστεί και το νέο MX-5.

 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

200 ίππους και SkyActiv-X μοτέρ το νέο MX-5

Το επόμενο Mazda MX-5 θα διαθέτει τον κινητήρα SkyActiv-X, αντί των σημερινών SkyActiv-G. O SkyActiv-X προσφέρεται στα 2.000 κυβικά, οπότε κατά πάσα πιθανότητα το 1.500άρι MX-5 των 132 ίππων θα αποτελέσει παρελθόν. Το 2λίτρο μοτέρ  θα κυμαίνεται στην περιοχή των 200 ίππων και 271 Nm ροπής από 184 άλογα και 204 Nm ροπής του σημερινού. Η αύξηση στα νούμερα προκύπτει από τα τεχνικά χαρακτηριστικά του νέου  κινητήρα, που κατά μέσο όρο προσφέρει 30% μεγαλύτερη απόδοση από τον αντίστοιχο SkyActiv-G. Ανάλογη βελτίωση αναμένεται και στις επιδόσεις, με το 0-100 χλμ./ώρα να τοποθετείται κάτω από τα 6 δευτερόλεπτα.


Στόχος η διατήρηση του χαμηλού βάρους

Το θέμα είναι πως αν η ιαπωνική εταιρία αποφασίσει να χρησιμοποιήσει τους καινούργιους SkyActiv-X, θα πρέπει να ξανασχεδίασει από το 0 το MX-5, αφήνοντας πίσω τους κινητήρες των 1.5 λίτρων με τους 132 ίππους που είχαμε συνηθίσει στην τωρινή γενιά. Σε δηλώσεις του, το «αφεντικό» του σχεδιαστικού τμήματος της Mazda, Ikuo Maeda, ανέφερε πως εξετάζουν αρκετές επιλογές κινητήρων για το νέο μοντέλο, ώστε να διατηρήσουν το βάρος χαμηλό.Ο στόχος της ιαπωνικής εταιρίας παραμένει στην φιλοσοφία του κλασικού μοντέλου, που δεν είναι άλλη από το ελαφρύ αμάξωμα με σπορ οδιγική συμπεριφορά.


Εξωτερικά σχεδιαστικές γραμμές από τα CX-30, MX-30

Στον τομέα της εξωτερικής σχεδίασης το νέο MX-5 αναμένεται να υιοθετήσει την σχεδιαστική γλώσσα που λανσάρισε το Vision Coupe concept και συναντάται πλέον σε αρκετά μοντέλα της μάρκας όπως τα CX-30 και Μazda3, CX-30, και MX-30.


Κρατά τις παραδόσεις και επιμένει στην «βενζίνη» το νέο Mazda ΜΧ-5!
Με νέο κινητήρα 2λίτρο SkyActiv-X και απόδοση 200 ίππους.
Διατηρεί το ελαφρύ του αμάξωμα και την σπορ οδιγική του συμπεριφορά.
Σχεδιαστικά θα πατάει στα νέα μοντέλα της μάρκας διατηρώντας την κλασσική του φιλοσοφία.
Πως σας φαίνεται το νέο MΧ-5; Mήπως θα προτιμούσατε να το δείτε σε υβριδική έκδοση;

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε