Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
 Lotus: Οριστική διακοπή για τις Elise, Exige και Evora

Lotus: Οριστική διακοπή για τις Elise, Exige και Evora

24/12/2021

Ένα κεφάλαιο 26 χρόνων έκλεισε για τη Lotus, που ανακοίνωσε την οριστική διακοπή της παραγωγής των Elise, Exige και Evora.

Η Lotus ανακοίνωσε τη διακοπή παραγωγή των τριών μοντέλων με σκοπό να δώσουν τη σκυτάλη στην Lotus Emira και την Lotus Evija, υποδηλώντας ταυτόχρονα τη στροφή της εταιρίας προς την ηλεκτροκίνηση.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Θυσιάστηκαν για να κατασκευαστεί η Lotus Emira


Οι γραμμές συναρμολόγησης που έφερναν στη ζωή τα θρυλικά πλέον μοντέλα, θα αποσυναρμολογηθούν και θα αντικατασταθούν με σύγχρονες εγκαταστάσεις για την υποστήριξη της κατασκευής της Lotus Emira, της τελευταίας Lotus με κινητήρα εσωτερικής καύσης, η παραγωγή της οποίας θα ξεκινήσει την άνοιξη του 2022.

Tα 3 τελευταία αντίτυπα των Lotus Elise, Exige και Evora θα μείνουν στη εταιρία


Η γραμμή παραγωγής σταμάτησε στο 35.124 αντίτυπο της Elise, στο 10.497 αντίτυπο της Exide και το 6.117 αντίτυπο της Evora. Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για μια κίτρινη Elise Sport 240 Final Edition, μια σκούρα πράσινη Exide Cup 430 Final Edition και μια σκούρα γκρι Lotus Evora GT430, οι οποίες δεν θα βγουν ποτέ προς πώληση και θα κοσμούν τη συλλογή οχημάτων της Lotus.

51.738 αντίτυπα των Elise, Exige και Evora μέσα σε 26 χρόνια


Συνολικά κατασκευάστηκαν 51.738 Lotus Elise, Exige και Evora τα τελευταία 26 χρόνια, αριθμός που αντιπροσωπεύει σχεδόν το 50% της συνολικής παραγωγής της εταιρίας στα 73 χρόνια ιστορία της. Αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι η Lotus έχει κατασκευάσει ακόμα 9.715 σπορ αυτοκίνητα για τρίτους πελάτες, μεταξύ των οποίον η Tesla και η GM.

Αλλαγή σελίδας και ονείρων
Τέλος η παραγωγή των Lotus Elise, Exige και Evora.
Κατασκευάστηκαν 51.738 αυτοκίνητα σε 26 χρόνια
Τα τελευταία αντίτυπα θα κοσμούν τη συλλογή της εταιρίας.
Θυσιάστηκαν για να αναδειχτεί η Emira.
Πιστεύεις θα συνεχίσει να βγάζει η Lotus ονειρικά αυτοκίνητα? Τα τρία μοντέλα θα αποκτήσουν άλλη αξία τώρα που μπήκαν στο χρονοντούπαλο της αυτοκίνησης?

 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε