Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Ανατροπή - Mε GT 86 η γκάμα της Toyota

31/1/2019

Η Τοyota μέσω εκπροσώπου της διέψευσε τις φήμες που την ήθελαν να κόβει το GT 86.

Χθες σας ενημερώσαμε για τις φήμες που ήθελαν την Toyota και την Subaru να σταματούν την συνεργασία τους και ακολούθως να σταματήσει η παραγωγή των GT 86 και BRZ, ωστόσο, μέσα από δηλώσεις στελέχους της Toyota στις ΗΠΑ, φαίνεται πως τελικά τα παραπάνω δημοσιεύματα από την Ιαπωνία δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα.

Οι φήμες που ήθελαν το GT 86 να κόβεται από την γκάμα της ιαπωνικής μάρκας έρχονταν σε αντίθεση με την δέσμευση του προέδρου της φίρμας, Αkio Toyoda , ότι η εταιρεία θα αλλάξει την προσέγγιση της και θα προσφέρει στο κοινό περισσότερα σπορ μοντέλα. Πριν το ντεμπούτο της Supra, το μόνο σπορ μοντέλο που εκπλήρωνε αυτόν τον στόχο ήταν το GT 86 και άρα δεν υπάρχει λόγος να γίνει κάτι τέτοιο, παρά το γεγονός ότι το μοντέλο δεν έχει αλλάξει από το 2013 όταν και πρωτολανσαρίστηκε.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η Nancy Hubbell, εκπρόσωπος της Toyota στις ΗΠΑ δήλωσε: «Όπως αποκάλυψε ο Akio Toyoda στην παρουσίαση της νέας Supra, η Τοyota είναι αφοσιωμένη στην παραγωγή αυτοκινήτων που προκαλούν τον ενθουσιασμό και σε αυτά συμπεριλαμβάνονται τα σπορ μοντέλα. Το GT 86 είναι στην γκάμα μας από το 2013 και εκεί θα συνεχίσει να βρίσκεται».

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δεν θα σταματήσει η παραγωγή του GT 86 αλλά επιβεβαιώνει τις πληροφορίες που θέλουν την μάρκα να ετοιμάζει ήδη τη νέα του γενιά. Οι φήμες κάνουν λόγο μάλιστα πως αυτήν την φορά το ιαπωνικό σπορ αυτοκίνητο δεν θα αναπτυχθεί σε συνεργασία με την Subaru. O λόγος είναι ότι η Subaru, αν και δημιούργησε ένα ικανότατο fun to drive αυτοκίνητο με το BRZ, το μοτέρ του δεν ήταν δυνατό να λάβει κάποιο turbo, όπως ήθελε η Toyota, χωρίς να χαλάσει η ισορροπία του, περιορίζοντας σημαντικά τις πωλήσεις του μοντέλου επειδή η ισχύς του κρίθηκε μη ικανοποιητική.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις