Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Πληροφορίες αναφέρουν ακόμα ότι η νέα Supra θα είναι πισωκίνητη.

Mόνο με αυτόματο κιβώτιο η νέα Τοyota Supra

2/4/2018

Χωρίς χειροκίνητο κιβώτιο θα προσφερθεί τελικά η Toyota Supra σύμφωνα με τον αρχιμηχανικό της ιαπωνικής μάρκας. Γιατί όμως;

Aποκαλυπτικός ήταν στις δηλώσεις του ο αρχιμηχανικός της Toyota που είναι υπεύθυνος για την εξέλιξη της νέας Supra, κ. Τetsuya Tada. Το υψηλόβαθμο στέλεχος της ιαπωνικής μάρκας στο περιθώριο της Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης ξεκαθάρισε πως το νέο μοντέλο δεν θα λάβει μηχανικό κιβώτιο παρά την μεγάλη επιθυμία των φίλων της αυτοκίνησης.

Συγκεκριμένα, όταν ρωτήθηκε για την πιθανότητα να λανσαριστεί και με μηχανικό κιβώτιο ο ίδιος ξεκαθάρισε πως «αυτήν την στιγμή δεν υπάρχει τέτοια πιθανότητα» και ότι η επιλογή της εταιρείας είναι να το λανσάρει μόνο με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη. Ο λόγος φαίνεται πως είναι ότι «η αίσθηση της αλλαγής των σχέσεων στο μηχανικό, λόγω της ροπής που παράγεται, δεν είναι η επιθυμητή». Ακόμα, ο Τada σημείωσε ότι θα πρόκειται για ένα κλασικό σπορ μοντέλο και σε αντίθεση με την BMW Z4, δεν θα είναι πολυτελές roadster.

Πληροφορίες αναφέρουν ακόμα ότι η νέα Supra θα είναι πισωκίνητη και ότι θα έχει κάτω από το καπό της ένα 6κύλινδρο μοτέρ με τον Tada να τονίζει ότι το μοντέλο «δεν θα είναι αναβίωση της προηγούμενης γενιάς » αλλά «θα εξοπλιστεί με όλα τα νέα συστήματα τεχνολογίας της Toyota».

Πότε όμως θα γίνει επιτέλους η παρουσίαση της; O Tada σημείωσε πως η πιο πιθανή ημερομηνία είναι το φετινό φθινόπωρο. Τόσο η Supra όσο και η BMW Z4 θα μπουν στην γραμμή παραγωγής στο εργοστάσιο Magna Steyr το 2019.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις