Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Νέα Alfa Romeo Tonale: Και επίσημα εδώ!
13 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Νέα Alfa Romeo Tonale: Και επίσημα εδώ!

8/2/2022

Η επίσημη πρεμιέρα του μικρομεσαίου SUV έδωσε τέλος στην αναμονή της, με την Alfa Romeo Tonale να παρουσιάζεται με όλα τα φώτα και τα βλέμματα στραμμένα πάνω της. Το μοντέλο που σηματοδοτεί την "Μεταμόρφωση" της φίρμας έρχεται με τέρμα γκάζι και αρκετή δόση ιταλικής φινέτσας!

Μέσα σε νέα εορταστικό κλίμα, η Alfa Romeo παρουσίασε με κάθε επισημότητα τη νέα Tonale, που θα την αντιπροσωπεύσει στην κατηγορία των μικρομεσαίων οικογενειακών SUV. Με το όνομα της να προέρχεται από την ομώνυμη περιοχή έξω από το Μπέργκαμο και με φόντο τις Άλπεις, η Tonale αναλαμβάνει να συνεχίσει την κληρονομιά της Stelvio του πρώτου SUV της Alfa Romeo.  

Ένα σχεδιαστικό συνονθύλευμα από το παρελθόν  

Το αυτοκίνητο παραγωγής παραμένει πιστό στη σχεδίαση που πρωτοείδαμε στο πρωτότυπο, με έναν Έλληνα να ηγείται μεταξύ της υπόλοιπης σχεδιαστικής ομάδας, ο Αλέξανδρος Λιώκης, lead exterior designer της Alfa Romeo Tonale. Το νέο μοντέλο συνδυάζει όλα τα χαρακτηριστικά στοιχεία της φίρμας, όπως τις διαχρονικές ζάντες  με τις 5 μεγάλες στρογγυλές οπές, το ανάγλυφο κάλυμμα του πίνακα οργάνων, το τριάκτινο τιμόνι, τα λεπτεπίλεπτα φωτιστικά σώματα και τον θρυλικό θυρεό ή αλλιώς «Τrilobo». Τα εμπρός φωτιστικά σώματα τεχνολογίας Full-LED Adaptive Matrix, με την μοναδική «υπογραφή» είναι εμπνευσμένα από την SZ Zagato, ενώ παραμένουν ορατά σε φως και σκοτάδι, με σημαντικά χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας από τα παραδοσιακά συστήματα, προσφέροντας ταυτόχρονα αναβαθμισμένη λειτουργία και αισθητική. Τα πίσω φωτιστικά σώματα ακολουθούν την ίδια σχεδιαστική νοοτροπία, με μια συνεχή γραμμή φωτός να διασχίζει από άκρη σε άκρη το πίσω μέρος, ενώ την δυναμική εικόνα ενισχύει το εμπνευσμένο παρμπρίζ από την 8C Competizione

Ψηφιακές οθόνες & NFT τεχνολογία 

Μπαίνοντας στο εσωτερικό καταλαβαίνεις τις επιρροές της μάρκας από την αγωνιστική της ιστορία. Το πιλοτήριο είναι ειδικά σχεδιασμένο με επίκεντρο τον οδηγό, ο οποίος έχει εύκολη πρόσβαση σε όλα τα χειριστήρια. Στο βασικό εξοπλισμό της Tonale περιλαμβάνεται το νέο σύστημα πολυμέσων, με προσαρμοζόμενο σύστημα Android, αλλά και υπηρεσίες που προσφέρονται ώστε το όχημα να είναι πάντα ενημερωμένο με τα τελευταία updates. Το σύστημα αποτελείται από τον πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,25 ιντσών και την κεντρική οθόνη αφής των 10,25 ιντσών, για την εύκολη διαχείριση του infotainment χωρίς να αποσπάται η προσοχή του οδηγού από το δρόμο.  

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

 
 

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε