Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
5 φωτογραφίες »

Νέα Mercedes C-Class: Δυναμική εμφάνιση και high-tech εσωτερικό

22/6/2021

Αλλαγή φιλοσοφίας για την νέα Mercedes C-Class. Η κλασική και αριστοκρατική εμφάνιση οπισθοχωρεί, με το σπορτίφ διάκοσμο να κυριαρχεί σε όλους τους τομείς. Highlight το νέο σύστημα infotainment MBUX που... ρυθμίζει τα πατζούρια του σπιτιού σας!

Πόσο διαφορετική είναι η 5ης γενιάς Mercedes C-Class; Το πολυτελές sedan ακολουθεί μία καινούργια σχεδιαστική λογική εγκαταλείποντας τον αριστοκρατικό διάκοσμο. Χαρακτηριστική περίπτωση, η απουσία του κλασικού εμβλήματος με το αστέρι πάνω στο καπό του μοντέλου. Αντιθέτως, στην νέα γρίλια του μοντέλου βλέπει κανείς πολλά μικρά αστεράκια που ενισχύουν τον σπορτίφ διάκοσμο, την ώρα που κάθε λεπτομέρεια και design ενισχύουν τον δυναμισμό του μοντέλου. Αρχικά, οι αναλογίες του αυτοκινήτου συμβάλλουν προς αυτή την κατεύθυνση. Με μεγαλύτερο μήκος, πιο πλατύ, με χαμηλότερο αμάξωμα και με περισσότερο σφηνοειδές σχήμα η νέα C-Class δεν θυμίζει και τόσο τον προκάτοχό της.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το στο facebook »


Στον σπορτίφ διάκοσμο εντάσσονται ακόμη οι επίπεδοι προβολείς, οι δύο θόλοι και οι πλευρικές γραμμές με τους πλαϊνούς αεραγωγούς. Ειδικά για την δυναμική γραμμή του αμαξώματος κάτω από τα παράθυρα με την ονομασία «catwalk line» οπτικά ευνοεί την μικρότερη εικόνα του μοντέλου. Όσον αφορά το πίσω μέρος, τα κεκλιμένα πίσω φωτιστικά σώματα, η λιγότερο χρωμιωμένη διακόσμηση και ο στρογγυλεμένος σχεδιασμός αντικαθιστούν το κλασικό και ενισχύουν το επιθετικό προφίλ του αυτοκινήτου.
 
MBUX infotainment: ρυθμίζει την θερμοκρασία του ψυγείου!

Με επιφάνεια έως 11,9 ίντσες, η κεκλιμένη οθόνη αφής μπορεί να ρυθμίσει μέχρι τα... πατζούρια του σπιτιού σας!

Με επιφάνεια έως 11,9 ίντσες, η κεκλιμένη οθόνη αφής μπορεί να ρυθμίσει μέχρι τα... πατζούρια του σπιτιού σας!

Προχωρώντας στο εσωτερικό, η εργονομία και η πρακτικότητα μπαίνουν σε πρώτο πλάνο. Καταρχάς, η καινοτομία της κεκλιμένης κατά 6 μοίρες οθόνης αφής (έως και 11,9 ίντσες) ευνοεί την εύκολη χρήση από οδηγό και συνοδηγό. Μάλιστα, παρά την κατασκευή με τεχνολογία LCD αντί για OLED όπως στην S-Class, η ποιότητα ανάλυσης παραμένει σε υψηλά επίπεδα. Στα highlights η ενεργοποίηση μέσω αφής και voice control καθώς και η δυνατότητα ρύθμισης και οικιακών συσκευών, όπως για παράδειγμα των πατζουριών στο σπίτι και της θερμοκρασίας του σπιτιού.
 
Από την άλλη πλευρά, εξίσου μοναδικός είναι ο ψηφιακός πίνακας οργάνων με έως και 12,3 ίντσες διαστάσεις. Αν και δεν έχει 3D λειτουργίες και δυνατότητα επαυξημένης πραγματικότητας, έχει εντυπωσιακές δυνατότητες. Μάλιστα, εμφανίζει σε πραγματικό χρόνο πληροφορίες για την κίνηση στους δρόμους και την πλοήγηση, ενώ παρουσιάζει πλοροφορίες για την κατάσταση του οχήματος (στάθμη λαδιού, πίεση ελαστικών κ.α.) και τα συστήματα υποβοήθησης. Στο προαιρετικό πακέτο εξοπλισμού εντάσσεται και η δυνατότητα head-up display.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το στο facebook »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε