Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Όσον αφορά στην βενζίνη, το πρώτο βήμα γίνεται με τον 1.000άρη EcoBoost σε τρεις εκδόσεις (85, 100 και 125 ίππων).

Στο πίσω μέρος, το μάτι πέφτει αμέσως στα πλήρως ανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα.

H παλέτα των μηχανικών συνόλων αποτελείται από δύο επιλογές στην βενζίνη και άλλες δύο στο πετρέλαιο σε πολλές εκδόσεις.

Παρατηρούμε πως δεν υπάρχουν σημαντικές αλλαγές με το πολυλειτουργικό τιμόνι να δίνει για μια ακόμη φορά το παρών.

Στο πετρέλαιο,  υπάρχει αρχικά ο 1.500άρης EcoBlue σε δύο εκδόσεις 95 και 120 ίππων.

H παλέτα των μηχανικών συνόλων αποτελείται από δύο επιλογές στην βενζίνη και άλλες δύο στο πετρέλαιο σε πολλές εκδόσεις.

Νέο Ford Focus

10/4/2018

Μετά τις διαρροές που σας παρουσιάσαμε πρώτοι, η Ford μόλις παρουσίασε και επίσημα το νέο Ford Focus προσφέροντας του νέα εμφάνιση, πιο πλούσιο τεχνολογικό εξοπλισμό και νέες επιλογές στην παλέτα των μηχανικών συνόλων.

To 5θυρο Focus έχει διαστάσεις 4.378 χλστ. μήκος, 1.825 χλστ. πλάτος και 1.454 χλστ. ύψος, ενώ στην εκδοχή wagon το μήκος αυξάνεται στα 4.668 χλστ και το ύψος στα 1.481 χλστ. μαζί με τις ράγες. Η στρεπτική του ακαμψία είναι κατά 20% βελτιωμένη, ενώ η Ford ανακοινώνει ότι η σκληρότητα της ανάρτησης είναι αυξάνεται μέχρι και 50% για καλύτερη απόσβεση.

H Ford προσφέρει ακόμα 13 διαφορετικά χρώματα και ανακοινώνει ότι το νέο Focus θα διατίθεται σε έξι εκδόσεις: Τitanium, Trend, Active, ST-Line, Vignale, και Ambiente.

Όσον αφορά στην εμφάνιση του, το Ford Focus στη νέα του γενιά υιοθετεί αρκετά στοιχεία από το μικρότερο Fiesta, όπως τα ανανεωμένης σχεδίασης LED φωτιστικά σώματα, την καινούρια γρίλια τοποθετημένη πιο χαμηλά από αυτή του απερχόμενου μοντέλου, ενώ άξιοι αναφοράς είναι και οι προβολείς ομίχλης που ενσωματώνονται στον μπροστινό προφυλακτήρα και έχουν αλλάξει σχήμα όντας πλέον στρογυλλοί αντί για ορθογώνιοι.
 
Στο πίσω μέρος, το μάτι πέφτει αμέσως στα πλήρως ανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα που είναι πλέον πλατύτερα και μεγαλύτερα, όπως επίσης και στην παρουσία των δύο τετραγωνισμένων απολήξεων της εξάτμισης που δίνει στο μοντέλο πιο σπορτίφ χαρακτήρα μαζί με το χαρακτηριστικό σπόιλερ στο τέλος της οροφής.

Περνώντας στον εσωτερικό διάκοσμο, παρατηρούμε πως δεν υπάρχουν σημαντικές αλλαγές με το πολυλειτουργικό τιμόνι να δίνει για μια ακόμη φορά το παρών. Παρά ταύτα, γίνεται εύκολα αντιληπτό πως η οθόνη infotainmet 8 ιντσών δεν είναι πλέον ενσωματωμένη στην κονσόλα, η σχεδίαση της οποίας έχει αλλάξει ριζικά. Ακόμα για πρώτη φορά γίνεται διαθέσιμο σε μοντέλα της Ford στην Ευρώπη το σύστημα Head-Up Display ενώ άλλα συστήματα περιλαμβάνουν Β&Ο σύστημα ήχου, θερμαινόμενο τιμόνι, ηλεκτρικό χειρόφρενο κ.α

Πλούσιος είναι τεχνολογικός εξοπλισμός του νέου Focus, καθώς περιλαμβάνει πλήθος συστημάτων ασφαλείας και υποβοήθησης οδήγησης. Μερικά από τα συστήματα αυτά είναι το σύστημα υποβοήθησης παρκαρίσματος Active Park Assist 2, προσαρμοζόμενο cruise control, προσαρμοζόμενο περιοριστή ταχύτητας, σύστημα αναγνώρισης τυφλών σημείων, σύστημα προειδοποίησης μετωπιαίας σύγκρουσης, σύστημα προειδοποίησης αλλαγής λωρίδας, πίσω κάμερα κ.α

H παλέτα των μηχανικών συνόλων αποτελείται από δύο επιλογές στην βενζίνη και άλλες δύο στο πετρέλαιο σε πολλές εκδόσεις. Συγκεκριμένα, όσον αφορά στην βενζίνη, το πρώτο βήμα γίνεται με τον 1.000άρη EcoBoost σε τρεις εκδόσεις (85, 100 και 125 ίππων) και στην συνέχεια βρίσκουμε τον 1,5 ΕcoBoost με 150 και 182 άλογα. Στο πετρέλαιο,  υπάρχει αρχικά ο 1.500άρης EcoBlue σε δύο εκδόσεις 95 και 120 ίππων με 300 Νm ροπής ενώ η δεύτερη επιλογή είναι ο δίλιτρος EcoBlue με 150 άλογα και 370 Νm ροπής. Όλα τα μηχανικά σύνολα συνδυάζονται με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, ωστόσο η Ford ανακοινώνει ότι στην βενζίνη ο 1.000άρης των 125 ίππων και ο 1.500άρης των 150 ίππων και στο πετρέλαιο ο 1,5 EcoBlue των 125 PS και ο 2λιτρος μπορούν να συνεργαστούν και με το καινούριο αυτόματο κιβώτιο 8 ταχυτήτων. Και για τα δύο κιβώτια, η Ford αναφέρει ότι έχουν υιοθετηθεί νέες τεχνολογίες που βελτιώνουν την οικονομία καυσίμου στο νέο Focus.

Το νέο Focus θα κατασκευάζεται στις εγκαταστάσεις της μάρκας στο Saarlouis της Γερμανίας.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις