Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Νέο Kia Niro: Αναλυτικά τα χαρακτηριστικά του PHEV & ηλεκτρικού
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Νέο Kia Niro: Αναλυτικά τα χαρακτηριστικά του PHEV & ηλεκτρικού

1/3/2022

Η Kia δημοσίευσε τα τεχνικά χαρακτηριστικά της Plug-in υβριδικής και της αμιγώς ηλεκτρικής έκδοσης του νέου Niro, που περιμέναμε από το Νοέμβριο του 2021.

Η Kia δημοσίευσε τα χαρακτηριστικά του PHEV Niro

Δεν έχουν περάσει αρκετοί μήνες από τότε που η Kia αποκάλυψε τη δεύτερη γενιά του Niro τον Νοέμβριο του 2021, αν και μέχρι στιγμής γνωρίζαμε μόνο τις προδιαγραφές της υβριδικής έκδοσης, χωρίς να έχει ανακοινώσει λεπτομέρειες για τις άλλες δύο εκδόσεις, Plug-in υβριδικής και αμιγώς ηλεκτρικής.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Plug-in υβριδικό με 182 ίππους

Αρχικά σχετικά με τη Plug-in υβριδική έκδοση, η Kia προχώρησε σε μικρή αναβάθμιση ισχύος. Πλέον κάτω από το καπό του Niro, το σύστημα PHEV περιλαμβάνει τον τετρακύλινδρο κινητήρα Smartstream 1,6 λίτρων GDI που συνδυάζεται με ένα νέο ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 84 ίππων αντί των 61 του προηγούμενου μοντέλου. Πλέον η συνδυαστική ισχύς αγγίζει τα 182 άλογα, 44 παραπάνω από το προκάτοχό του. Βελτιωμένη είναι και η μπαταρία ιόντων λιθίου με την χωρητικότητα της να ανέρχεται στις 11,1 kWh από 8,9 kWh, προσφέροντας μεγαλύτερη ηλεκτρική αυτονομία έως και 60 χιλιόμετρα.

Ηλεκτρικό με μεγαλύτερη αυτονομία

Από την άλλη το αμιγώς ηλεκτρικό Niro, εξοπλίζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα 204 ίππων και 255 Nm ροπής. Η ισχύς μπορεί να παραμένει ίδια με την προηγούμενη γενιά, αλλά η ροπή είναι χαμηλότερη από τα 395 Nm που είχε πριν. Η μπαταρία έχει την ίδια χωρητικότητα 64,8 kWh με την ηλεκτρική αυτονομία να φτάνει τα 463 χιλιόμετρα, 9 χιλιόμετρα παραπάνω από την προηγούμενη γενιά. Επιπλέον, υπάρχει η δυνατότητα γρήγορης φόρτισης η οποία μπορεί να φορτίσει τη μπαταρία από το 10% στο 80% σε 43 λεπτά, χωρίς όμως να η Kia να ανακοινώνει περισσότερες λεπτομέρειες για τους χρόνους φόρτισης από μια τυπική οικιακή πρίζα.

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε